Anlattığı ‘Siyah Pantolon’ hikayesi ile milyonları ağlatan Eğitimci Yazar  Alişan Kapaklıkaya Biga Belediyesi tarafından hazırlanan Kitap Festivali kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi ardından, okuyucuların kitaplarını imzaladı.

16 yıllık öğretmenliği Dersleri öğrenme stillerine göre anlatınca öğrencilerin sınavlardaki  başarı oranı Türkiye Ortalamasının üzerine çıkardı. Sürekli öğrenip kendini tazeledikçe okula sığmamaya başlayan Kapaklıkaya   Sadece bir okulda kalmak yerine Türkiye’nin her köşesindeki insanlarla buluşmak amacıyla 2000 yılında devletteki görevinden ayrılarak NLP ile tanıştı. 7 farklı ülkenin eğitmeninden eğitimler alan Kapaklıkaya, NLP’nin insan yaşamına getirdiği kaliteyi fark etti. Bu süreçte bir çok kitap yazan Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, katıldığı Televizyon Programında anlattığı ‘Siyah Pantolon’ hikayesi ile milyonları ağlatmıştı. Kapaklıkaya, Biga Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Festivali kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza gününde okuyucularla buluştu.

28 yazarın katıldığı  24 yayınevini yer aldığı Biga Kitap Festivalinde  gerçekleştirilecek 14 söyleşiden biri de anlattığı hikayelerle milyonları ağlatan Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya oldu.  9 gün sürecek Festival kapsamında Biga’da okuyucular ile bulıuşan Kapaklıkaya ilk olarak söyleşi gerçekleştirdi. Biga Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye  Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Yapılan söyleşinin ardından Başkan Erdoğan ve Kaymakam Can katılımlarından dolayı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’ya çiçek takdim etti.   Söyleşinin ardından festival alanını gezen Kapaklıkaya, daha sonra okuyucuların kitaplarını imzaladı. İmza töreninde okuyucular ile bol bol fotoğraf çektirdi.
 
Şerife Erdem