Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ev sahipliğinde Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü tarafından geçen yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da devam eden sigorta teşvikleri, eğitim ve hibe programları gibi farklı başlıklarda dernek üyelerini doğrudan ilgilendirecek konularla ilgili sunumların yer aldığı seminer programı düzenlendi.
 
ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan: “ÇANAKKALEMİZİN güzide kuruluşlarından ÇASİAD’ın ev sahipliğinde siz değerli iş insanlarımız ile beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. İstihdama yönelik bütüncül bakış açısı ve tüm kesimlerin desteği ile 2017’den bu yana devam eden İstihdam seferberliğini 2019 yılında da başarılı şekilde yürüttük. Seferberliğin öncü aktörlerinden olan ve çalışma hayatına yönelik pek çok desteği hayata geçiren bir kurum olarak 2019 yılında Türkiye’de 1 milyon 490 bin 276 kişi işe yerleştirdik. Bu sayı Çanakkale için 8.463 olarak gerçekleşmiştir” dedi ve 2019 yılındaki İşgücü Piyasasının Analizini katılımcılarla paylaştı.
 
Programın ikinci oturumunda Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Erkan Batur Kayhan işverenleri İlave İstihdam ve Sigorta Prim Teşvikleri, Kısa Çalışma Ödeneği, Ücret Garanti Fonu, İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Programı (MEGİP) ile ilgili bilgi verdi. Seminerin son oturumunda ise KOSGEB Çanakkale İl Müdürü Barış Alural KOSGEB’in özellikle ihracat ve teknoloji yatırımlarına dönük proje destekleri ile ilgili sunumunu yaptı. 
 


Kaynak: Haber Merkezi