İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geçtiğimiz dönem yanıkları iyileştiren doğal krem üretmişlerdi. ‘Öğrenciler bu kez de Öğrencilerin gündelik hayatta kimya ne işimize yarar?’ Projesi kapsamında ise doğal deterjan ve Zeytin Yağı özlü sabun ürettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile gerçekleştirilen ‘Öğrenciler bu kez de Öğrencilerin gündelik hayatta kimya ne işimize yarar?’ Projesi İÇDAŞ Biga Mesleki ve teknik Anadolu Lisesinde de hayata geçirildi. Kimyasal maddelerden oluşan bir çok maddeyi günlük hayatta kullanıyoruz. Bu kimyasal maddelerin doğal hale getirilmesi amacı ile düzenlenen proje kapsamında öğrenciler Kimya öğretmenlerinin önderliğinde, günlük hayatta sık kullandığımız bir çok maddeyi doğal halini üretme çalışmaları gerçekleştirdiler. Bu kapsamda İÇDAŞ Biga Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Gül Çiçek önderliğinde Öğrenciler Şahin Kurak ve Halil Çanlı ve Mustafa Baruş Tutal doğal sabun ürettiler.

Doğal Sabun Ürettiler
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ETÜ arasında imzalanan ‘Mesleki Eğitim İş Birliği’ protokolü ile proje uygulayan okullar kapsamına alınan İÇDAŞ Biga Mesleki ve teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler  ‘Öğrencilerin gündelik hayatta kimya ne işimize yarar?’ sorusundan yola çıkarak, projesi kapsamında başlattığı çalışmalar sonucunda sorunun cevabı buldular.  ‘Kendi ürettiğimiz temizlik malzemeleri ile cevaplıyoruz ‘ sloganı ile  yola çıkan Kimya öğretmeni Gül Çiçek ve okul öğrencilerinden Şahin Kurak, Halil Çanlı ve Mustafa Barış Tuta  projesi kapsamında yapılan çalışmalar tamamladılar.  Projenin  ürünü olarak doğal çamaşır deterjanı kapsülü, doğal bulaşık deterjanı kapsülü ve zeytinyağ özlü doğal sabunlar yaptılar.
 
Cuma Deren