İç İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde erken yaştaki çocuklarda trafik bilinci ve farkındalığının oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Mobil Trafik Eğitim Tırı Çanakkale’de çocuklara trafik eğitimi verdi.  Uygulama kapsamında akülü arabaları ile trafiğe çıkan öğrenciler, trafik kuralları hakkında eğitim aldılar.
 
İç İşleri Bakanlığı  ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eylül ayında Mobil Trafik Eğitim Tırı Eğitim İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. İmzalanan bu protokol kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğüne bir adet tır tahsis edilerek modernizasyonu yapılarak Mobil Trafik Eğitim Tırı olarak tasarlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında  öğrencilerin ilgisini çekecek görsellerle ve trafik işaretleriyle süslendi. Ses sistemi, akülü çocuk arabaları, lcd televizyon, minyatür trafik işaretleri ve minyatür trafik lambaları, ikaz dubası, minyatür futbol kalesi ve futbol topu, 115 metrekare boyutunda baskılı trafik eğitim brandası ile de trafik eğitimleri vermeye uygun hale getirildi.  Yapımı tamamlanan Tır, İl İl gezerek öğrencilere trafik eğitimi veriyor.
 
Bu kapsamda Çanakkale’de de öğrencilerle buluşan Mobil Trafik Tırı öğrencilerin katılımı ile trafik kuralları eğitimleri verildi.  Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Mobil Trafik Eğitim TIR'ı Çanakkaleli öğrenciler için hizmet vermeye başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğin birinci gününde Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit de ziyarette bulunarak, çocuklarla sohbet etti.  Proje kapsamında ilk önce Mobil Trafik Eğitim TIR'ı içerisinde öğrencilere trafik kurallarını içeren eğitimin verilmesinin ardından, kurulan pistte akülü arabalar ile öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Eğitime katılan öğrencilere çocuk trafik dedektifleri kartı ve kırmızı düdük verildi. İki gün sürecek olan etkinlikte, ilkokul 2,3 ve 4. sınıflarındaki bin civarındaki öğrenciye eğitim verilecek.

 
Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Erdal Musaoğlu, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yaptığımız planlamaya göre Çanakkale genelindeki gerek taşımacılıkla gelen gerek il merkezinde bulunan okullardaki, ilkokul öğrencilerine hem teorik eğitim hem de bu teorik eğitimleri uygulayabilecekleri pratik eğitimi, eğiticilerimiz vasıtasıyla veriyoruz. Bunda amacımız, tabi ki trafik ülkemizin önemli sorunlarından biri, bu sorunların önüne geçebilmek, küçük yaşlarda bu eğitimlere başlayarak daha sonra daha güvenli bir trafik ortamı oluşturabilmek amacıyla eğitimleri yapıyoruz. Kendilerine eğitimin ardından çocuk trafik dedektifleri kartı ve kırmızı düdüklerini veriyoruz. Büyüklerinin yapmış olduğu kural ihlallerinde bu düdükleri çalarak büyüklerini uyaracaklar. İleride de kurallara uyan nesiller oluşturmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Şerife Erdem