Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, İzmir Barosu ev sahipliğinde düzenlenen Ege, Marmara ve Akdeniz Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısına katıldı. 25 Baro Başkanı, yargıya müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti. 
 
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, düzenlenen toplantı ve sonuç bildirgesine ilişkin açıklamasında “Baro başkanları ve hukukçular olarak Türkiye’nin evrensel hukukun tüm usul ve kurallarıyla uygulandığı çağdaş bir ülke olmasını arzu ediyoruz. Barolar şu anda adalet ve hukuk devletinin garantisi durumundadır” dedi.
 
Şarlan, yapılan ortak açıklamayla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Avukatların, görevleri esnasında keyfi uygulamalara maruz bırakılmasından rahatsızlık duyduklarını, meslektaşlarının yaşadığı mağduriyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çekmek istediklerini, Avukatların meslek hayatında yaşadığı ve sürekli hale gelmeye başlayan her türlü keyfi uygulamaya karşı birlikte hareket etmeye söz verdik" ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca baroların, avukatların lehine önemli girişimlerde bulunduğunu, Adalet Bakanlığının stajyer avukatların maaş alamayacağına dair görüşünü ise benimsemediklerini belirtti.
 


Kaynak: Haber Merkezi