Çanakkale, Kepez Belediyesi ve Halk Minibüsleri Kooperatifi ilçe minibüslerinin sabah saatlerinde hastaneye gitmesi için İl Trafik Komisyonuna müracaatta bulunması üzerine İl Trafik Komisyonu ilçe minibüsleri ile ilgili yeni bir karar aldı. İlçe minibüsleri pazartesinden itibaren tüm gün boyunca devlet hastanesine gidebilecek. Şehir içinde yolcu bırakacak fakat alamayacaklar.

Taşındığı günden beri ulaşım sorunları ile karşı karşıya kalan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi son olarak İlçe Minibüslerin girmesi yasaklanmıştı. Şehir içinde yolcu aldığı gerekçesi ile İlçe Minibüslerini   önce Trafik Komisyonu ardından İdare mahkemesine şikayet eden Şehir içi Minibüsçülerin  Bu şikayet üzerine İl Trafik Komisyonu Minibüslerin hastaneye gitmesini yasaklamıştı. Mahkemenin bu kararına vatandaşlar, özellikle İlçeden hastaneye gelmek için Çanakkale’ye gelen vatandaşlar büyük mağduriyet yaşamışlardı. Yaşanan mağduriyet üzerine devreye Çanakkale Belediye Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı da girmişti.  Bunun üzerine İl Trafik Komisyonu ilçe minibüsleri ile ilgili yeni bir karar aldı. İlçe minibüsleri pazartesinden itibaren tüm gün boyunca devlet hastanesine gidebilecek. Şehir içinde yolcu bırakacak fakat alamayacaklar.  

Sadece Otogar Ve Hastaneden Yolcu Alabilecekler
Bölge İdare Mahkemesinin aldığı karar ile ilçe minibüslerin hastaneye girmesi yasaklanmıştı. Bu kararın ardından Çanakkale, Kepez Belediyesi ve Halk Minibüsleri Kooperatifi ilçe minibüslerinin sabah saatlerinde hastaneye gitmesi için İl Trafik Komisyonuna müracaatta bulunmuştu.  Geçtiğimiz Cuma günü  toplanan İl Trafik Komisyonu ilçe minibüsleri ile ilgili bir karar aldı. Alınan yeni karara göre ilçe minibüsleri günün her saati hastaneye gidebilecek. Hastanenin ardından şehir içine girip yolcularını bırakabilecek fakat hiçbir bir şekilde yolcu alamayacak. İlçe minibüsleri otogar haricinde sadece devlet ve araştırma hastanesinden yolcu alabilecek.
Biga, Lapseki, Çan, Bayramiç tarafından gelen ilçe minibüsleri sabah 07.00-09.00 -ve 17.00-19.00 saatleri harici çevre yolunu kullanarak önce araştırma ardından Çanakkale Devlet Hastanesine yolcularını bırakacaklar. Dönüşte AVM, Özel Hastane, Havaalanı Kavşağı, Doğalgaz Kavşağı ve TUV Türk duraklarına yolcularını bırakarak otogara ulaşacaklar bu duraklar haricinde yolcu indirmeleri kesinlikle yasak. Ezine, Bayramiç Ayvacık tarafından gelen ilçe minibüsleri ise yine 07.00-09.00 -ve 17.00-19.00 saatleri harici önce Çanakkale Devlet Hastanesi ardından Araştırma Hastanesi AVM, Özel Hastane, Havaalanı Kavşağı, Doğalgaz Kavşağı ve TUV Türk duraklarına yolcularını bırakmalarının ardından otogara ulaşacaklar. Bu duraklardan yolcu almaları da kesinlikle yasak.
 07.00-09.00 -ve 17.00-19.00 saatleri arası ilçe minibüsleri şehir içine girebilecekler ve merkezden yolcu alabilecekler. Bu saatler harici Ezine Bayramiç Ayvacık tarafına gidecek minibüsler Otogardan hareket edecek, çevre yolunu kullanarak Araştırma ve Devlet hastanesi önündeki duraklardan yolcu alarak güzergahlarına devam edecekler. Biga, Çan, Yenice, Lapseki yönüne gidecek minibüsler ise ilk durak olarak devlet hastanesini kullanabilecekler, araştırma hastanesi ve otogardan yolcularını alarak güzergahlarına devam edecekler. Otogar Devlet Hastanesi ve araştırma Hastanesi haricinde durak ve durak harici yolcu almaları mümkün olmayacak.

Kurallara Uymayanlara Ceza Verilecek
Bu güzergaha uymayan, şehir içinden yolcu alan ve belirlenen duraklar harici yolcu indiren minibüsçülere ceza yazacak. İl Trafik Müdürlüğü kararın uygulanmaya başlayacağı pazartesi gününden itibaren denetimlere başlayacak.
 
Cuma Deren