2018 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çanakkaleli genç şair Oğuz Gülmez'in ölümünden sonra derlenen şiirleri "Kırmızı" isimli kitapla ölümsüzleştirilmişti. Genç Şair için bu kez de Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencileri Çanakkale’de Oğul Gülmez Anısına Görsel Şiir Sergisi gerçekleştirdi.

Şair Oğuz Gülmez ‘in ‘Kırmızı’ isimli şiir kitabında bulunan şiirler dijital teknikle bir kez daha ölümsüzleştirilirken çalışma sonrasında ortaya çıkan 34 Dijital afiş tasarım sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen Sergiye sanatseverler ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Önceki gün kapılarını açan serginin Açılışına  Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Profesör Doktor Filiz Otay Demir,  Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Merve Poray, Çanakkale Turizm İl Müdür vekili Cemil Agas ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Profesör doktor filiz Otay   “ Oğuz Gülmez ‘in kırmızı isimli şiir kitabının içerisinde bulunan şiirlerinin, öğrencilerimiz tarafından yapılmış dijital tasarımları sergiliyoruz. Marmara Üniversitesi iletişim fakültesi görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencilerinin hazırladığı bir sergi. Çanakkale il Kültür ve Turizm Müdürü vekili Cemil Agas’ a sergimizin açılmasında verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz. Çanakkaleli sanatseverleri sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz” dedi.  Serginin açılış konuşmasının ardından  Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Filiz Otay Demir, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili Cemil Agas’a dijital afiş tasarımı hediye etti.
Ardından sergiyi gezen vatandaşlara Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Merve Poray,   sergiyi oluşturan dijital afis tasarımları ile ilgili bilgiler verdi.  Sergi 29 Şubat tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Şerife Erdem