CHP İl Başkanı’ nın sözleri, müjdesiyle çelişti.
Güneşhan’ ın açıkladığı rakam, akıllara soru getirdi;
“TÜRKİYE İÇİN KRİZ VAR DA ,
CHP İÇİN YOKMU..?”

SÖYLEM ÇELİŞTİREN SÖZLER…
CHP İl Başkanı Güneşhan Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklara değindi.
Ülkenin, siyasal kriz, demokrasi, hukuk, adalet, yargı, sağlık, eğitim krizleri olmak üzere, birçok krizle karşı karşıya kaldığını, vatandaşların toplu olarak intihara kalkıştığını söyleyen Güneşhan, Partilerine alınan Yeni İl Binasının rakamını açıkladı.
CHP’ ye 2 Milyon 450 bin TL’ ye İl binası..

MİLYONLUK MÜJDE HALK PARTİLİYE,
ÇİZDİĞİ KARA TABLO ÜLKE HALKINA..!

 Türkiye için krizleri sıralayan CHP İl Başkanı, 2 Milyon 450 Bin  TL’lik yeni il binasını müjdesini partililerine verdi.
Önümüzdeki Pazar, 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek  olan  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi’ne yeniden Başkan  adayı olarak girecek olan Mevcut İl Başkanı İsmet Güneşhan, Kongre öncesi bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
Akıllara soru düşüren ise, verdiği müjde, dile getirdiği rakam oldu.
 Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklara değinen Güneşhan, partililerine ise  bir müjde verdi.
CHP’ i Güneşhan ülkenin, siyasal kriz, demokrasi, hukuk, adalet, yargı, sağlık, eğitim krizleri olmak üzere, bir çok krizle karşı karşıya kaldığını, artık vatandaşların toplu olarak intihara kalkıştığını söyleyip, yaşandığını ileri sürdüğü  ekonomik krize tepki gösterirken, satın alınan Yeni İl Binasının 2 Milyon 450 bin TL olduğunu açıkladı.  

ÜLKEDEKİ  KRİZ , CHP’ DE YOKMU..?
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ ın, yeni il binası için harcanan parayı telaffuz etmesi, açıklamayı dinleyenin aklına soru getirdi.
2 Milyon 450 Bin  TL’lik yeni bina açıklaması ile söylemleri adeta çelişen Güneşhan ‘Ekonomik zorlukta nerden geliyor bu bolluk’ dedirtti.

KARA TOBLOYU ÇİZDİ, CHP’ DE BOLLUK VAR DEDİRTTİ.
İl Başkanı Güneşhan Parti İl Binasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile gerçekleştirdiği Basın açıklamasında ülkenin ekonomik sıkıntılarına değinerek “Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en güç, en karanlık ve en zor dönemlerini yaşıyor.  Türkiye, freni patlamış kamyon gibi hızla aşağı doğru yol alıyor.  Nerede? nasıl duracağı hiç belli değil. Türkiye içinde bulunduğu krizden çıkmak için bu iktidardan bir an önce kurtulması lazım. Bugün Türkiye ekonomik kriz başta olmak üzere, Dış politikada yaşadığımız uluslararası kriz, siyasal kriz, demokrasi, hukuk, adalet, yargı, sağlık, eğitim krizleri olmak üzere bir çok krizle karşı karşıyayız. Yani Türkiye’de hangi konuyu elinize alsanız, maalesef elinizde kalıyor.  Dolayısı ile Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşulları, şartları vatandaşımız hak etmiyor.  Türkiye’nin bu koşullardan kurtulabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Biz Cumhuriyet Halk Partililer de bunun bilincindeyiz.  Biz Cumhuriyet Halk Partililer de bunun bilincindeyiz ve bunun için de birlik ve beraberlik içinde Tüm örgüt ve üyelerimizle birlikte çalışıp ülkenin içinde bulunduğu bu koşullardan kurtarmaya çalışacağız” dedi.
 
İl Başkanı İsmet Güneşhan Konuşmasının devamında yaşanan işsizlik oranlarına da  değinerek “Bugün ciddi şekilde işsizlik problemleri yaşıyoruz. Bugün 8 milyonun üzerinde işsizimiz var. Her 5 üniversite öğrencisinden birisi işsiz. Emeklimiz, işçimiz, çiftçimiz, köylümüz zor durumda.  Eskiden insanlar bu sıkıntıları yaşadıklarından dolayı zaman zaman kendi canlarına kıyıyorlardı.  Bugün öyle bir noktaya geldik ki artık insanlar toplu olarak intihar ediyorlar. Yani aileler bir araya gelip canlarına kıyıyorlar. Bu konu da maalesef İktidarın hiç umurunda değil. Hele hele saray sosyetesinin hiç umurunda değil.  Üstelik tüm bu yaşananlara karşılık insanların içinde yaşadığı psikolojik duruma veriyorlar. Üstelik insanların temelinde yaşadığı bu psikolojik durumun sorumlusu mevcut iktidardır.  17 yılda bu iktidar ülkeyi maalesef yaşanamaz hale getirdi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin Projeleri Hazır
İl Başkanı İsmet Güneşhan Partisinin iktidara gelmesi ile Yapılacak projelerin hazır olduğunu belirterek “Biz Cumhuriyet Hak Partisi  olarak ülkenin bu çıkmazdan kurtulabilmesi için projelerimiz hazır.  Birinci olarak bir bu ülkenin sorunlarına çözüm bulabilmek için halkımızın hak ettiği bir şekilde halkımızın insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilmesi için  adaletin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünü tekrar  inşa edeceğiz. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek ve düşünce özgürlüğünü en geniş biçimde sağlayacağız. Kimse düşüncelerinden dolayı sorgulanmayacak ve hapse atılmayacak. Devlette adaletin temeli liyakat ve biz liyakat esas kılacağız. İkinci olarak tüketen değil üreten bir Türkiye kuracağız. Üretimiz sanayide, tarlada yaratacağız. Üniversitelerde de bilim üreteceğiz. Bu yapılacakla Türkiye’yi üreten bir ülke haline getireceğiz.  Dolayısı ile insanın olduğu her yerde üretim olacak.  Anayasamızın 60’ıncı maddesi çok açık. Diyor ki ‘Herkes sosyal güvence hakkında sahiptir’ diyor. Türkiye yine 1974 yılında TBMM’de kabul edilen 102 sayılı kanına  sosyal güven ce asgari sözleşmesinde 9 sigorta  dalının uygulanmasını kabul etmiştir. Yani 1974 yılında kabul edilen yasa ile 9 sigorta dalının Türkiye’de uygulanması kabul edilmiştir.  Bunların 8 tanesi uygulanırken bir tanesi uygulanmıyor.  Bu da Aile Sigortası. Biz İktidara gelir gelmez  yapacağımız ilk iş Aile sigortasını uygulamaya koyacağız. Bunun sonucunda her eve zorunlu ihtiyaçlarının karşılayabileceği bir girdi sağlanmış olacak.  Bütün bunların yapılması için de sürdürülebilirliği sağlayacağız.  Örnek verecek olursak, 1940 yılında uçak üreten dünyada beş ülkeden biriydik.  Ama ondan sonraki iktidarlar, özellikle maşa yardımları ile  o dönemlerde kurulan fabrikaların hepsi tek tek kapatıldı.  Son olarak Tank Palet Fabrikası da Katarlılara peşkeş çekildi” dedi.

Yeni Parti Binası Satın Alındı
Mevcut Binanın yetersiz olması dolayısı ile bir süredir genel merkez nezdinde yapılan çalışmalarla Yeni Parti Binası satın aldıklarını belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan, süreçle ilgili yaptığı açıklamada “Ülkenin bu kadar sıkıntılarının yaşandığı bir dönemde Partimiz adına gerçekten çok güzel bir iş yaptık. Çok uzun zamandan beridir çalışmasını sürdürdüğümüz Çanakkale’de şu anda içinde bulunduğumuz Parti Binamızın çok daha iyi bir yere taşımak için  bir parti binasını satın aldık. Şu anda mevcut durumu itibari ile kullanabilmemiz çok zor. Ama en kısa sürede inşaatını tamamlayıp yaklaşık 650 m2’lik bir alana partililerimizle çok daha iyi hizmet vermiş olacağız.  Bu parti binamızın alımında bize en büyük desteği Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu  vermiştir.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için Çanakkale’nin çok ayrı bir yeri vardır hiç ikiletmeden tüm bedeli Genel Merkez tarafından karşılanmak üzere aldık.  Bu binanın alımına yine saymanımız Bülent Kuşoğlu,  Milletvekilimiz Özgür Ceylan’a, en büyük teşekkürü ise Genel Başkanımız ile beraber Genel Başkan Yar4dımcımız Muharrem Erkek hak ediyor.  Çünkü Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek de bu binanın alınması için çok büyük çaba gösterdi. Sonuç olarak bu binayı partimize kazandırdık. Artık partimize gelecek nesiller, gelecek kuşaklar  daha güzel mekanlar ve alanlarda çalışmalarını sürdüreceklerdir.  Binamız Partimize ve Çanakkale’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Maliyeti 2 Milyon 450 Bin TL
Bir yandan konuşmasında işsizliği vurgulayan İsmet Güneşhan, ekonomik krizde alınan bu binanın maliyeti de yine tartışma yaratacak bir durum yaratmış gibi. Güneşhan  maliyeti ile ilgili yaptığı açıklamada ise “Yerimiz Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykelinin tam arka tarafında  Belediye iş merkezi ile yan yana.  Tamamı 150 m2 olup  Bodrum kat ile beraber 600 m2’lik  bir inşaat alanı vardır.  Binanın vergileri ve sigortası ile birlikte bize maliyeti 2 Milyon 445 Bin TL  Perşembe günü tapu işlemlerimizi gerçekleştirdik ve tapumuzu aldık.  Dolayısı ile partimiz önümüzdeki süreçte  eğer göreve gelirsek ki ben göreve geleceğimize inanıyorum.  Bir yıl gibi kısa sürede binamızı yapacağız” dedi.
 
Parti Binasının taslağı hakkında da bilgiler veren Güneşhan “Bu binamızla ilgili bir taslak proje de hazırladık. Binanın bodrum katında  yaklaşık 110 kişilik toplantı salonumuz olacak. Burayı sadece biz değil STK’lar da kullanacak.  Zemin katta bir lokal olacak ve bu lokalde Kütüphane de olacak partililerimiz ve vatandaşlarımız burada dinlenebilecekler. Birinci katta gençlik kolları, kadın kolları ve disiplin kurullarımızın çalışmalarını yapacağı odalar olacak. İkinci katta da Milletvekillerimizin özel görüşmelerinin yapacağı, İl Teşkilatları için de toplantı salonları olacak. Binamız Çanakkale’mize ve partililerimize hayırlı olsun” dedi.
 
Cuma DEREN-Şerife Erdem