Zehir Tacirlerine yönelik gerçekleştirilen Operasyonlarda uyuşturucuyu tespit etmek için özel yetiştirilmiş köpekler kullanılıyor.  Bu amaçla yetiştirilen Barut ve Roket, bir çok operasyona katılarak başarı sağladılar. Sahil Güvenlik Bünyesinde görev yapan Barut, denizlerdeki operasyonlarda kullanılırken, karada yürütülen çalışmalarda ise Çanakkale’de Roket operasyonlara katılıyor. 
 
Bağımlılıkla mücadele başta olmak üzere Terörün de maddi kaynağı olan Uyuşturucuya yönelik son yıllarda Çalışmalarını yoğunlaştıran Jandarma ve Emniyet güçleri yaptıkları operasyonlarla, uyuşturucu çetelerini bir bir çökertirken saklanan uyuşturucular ise özel yetiştirilen narkotik köpekler tarafından tespit ediliyor. Çanakkale’de yürütülen Uyuşturucu Operasyonlarının kahramanı Roket olurken, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yürütülen deniz operasyonların da ise Barut uyuşturucuyu tespit ediyor.

Çanakkale’de Uyuşturucuyu Roket Tespit Ediyor
Zor eğitimlerin ardından keskin burunlu narkotik köpeği Roket, Jandarma ve Emniyet güçleri tarafından Çanakkale’de yürütülen Operasyonlarda yer alıyor. Çanakkale Merkez ve Biga İlçeleri olmak üzere bir çok operasyona katılan Roket, yaptığı aramalarla zehir tacirleri tarafından bulunmaması için saklanan uyuşturucuları tespit ediyor. Roket, Çanakkale’de gerçekleştirilen bir çok operasyonda yer alarak başarılı sonuçlar aldı. 

Barut Denizde Uyuşturucuya Geçit Vermiyor
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın keskin burunlu narkotik köpeği Barut, aldığı eğitimler ve yeteneğiyle denizlerde yürütülen uyuşturucu operasyonlarında önemli görev üstleniyor. Zorlu eğitimlerin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine alınan Belçika Malinoes cinsi Barut'un çok sayıdaki uyuşturucu operasyonunda katkısı var.

Barut’un eğitimi ve gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar hakkında İç İşleri Bakanlığı'nın Resmi Web sitesinde yayınlanan haberde, Eğitmeni Uzman Çavuş Muhammet Arıkan ile her gün rutin eğitimlerini sürdüren Barut, denizlerde katıldığı operasyonlarda üstün başarı gösteriyor. Zehir tacirlerinin güvenlik güçlerini atlatabilmek için denediği yöntemleri keskin koku alma yeteneğiyle bozan Barut, 7 yılda 95 operasyona katılarak 11 ton uyuşturucunun ele geçirilmesinde önemli rol üstendi.

Birlik Operasyonu'nda Görev Yaptı
Keskin burunlu Barut, terör örgütlerinin en büyük finans kaynağı olan uyuşturucu ticaretine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın iş birliğinde uluslararası sularda yapılan Birlik Operasyonu'na da katıldı. Söz konusu operasyonda ele geçirilen 5 ton esrar, şimdiye kadar uluslararası sularda ele geçirilen en yüksek miktarda uyuşturucu olarak kayıtlara geçti. Operasyona katılan 2 narkotik köpeğinden biri olan Barut, 12 gün boyunca ağır deniz şartlarında görevini başarıyla yaptı.
 
Cuma Deren