FORBES Dergisi tarafından, Önce ‘Mutlu Kent..’
Sonra ‘ Yaşabilinir Kent’ seçilen Çanakkale için, en dikkat çeken teşhisi İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Burak Kunt yaptı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuşan Kunt;
“Bu cümleyi üzülerek sarf ediyorum maalesef ki Çanakkale hasta bir şehir. Çanakkale’m, güzel memleketim, doğduğum, büyüdüğüm bu güzel şehir, potansiyeli ile dünyayı kıskandıran bir şehir olmasına rağmen rakip şehirlere ve global dünyanın değişim hızına hiçbir zaman ayak uyduramayan, fırsatları her geçen gün kaçıran bir şehir.

Genç Siyasetçiden, Düşündürecek Tespit;
 “Fırsatları Kaçıran, Hasta Bir Şehir..”

‘Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar..’ özdeyişine aldırmadan, “Aşığıyım..” dediği  Çanakkale’ nin içinde bulunduğu durumu özetleyen isim İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Burak Kunt oldu.
Her fırsatta ‘Çanakkale Aşığıyım‘ vurgusu yaptığı bilinen Kunt’ un çarpıcı sözleri,  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) basın bülteninde, ‘Sevgililer Günü’nde geldi.
Geçen 12 Şubat günü, ÇTSO’ nun Meclis toplantısında söz alıp, Çanakkale üzerine konuşan Kunt;
“Bu cümleyi üzülerek sarf ediyorum maalesef ki Çanakkale hasta bir şehir.” İfadesi ile dikkat ekti. Kunt, “Çanakkale’m, güzel memleketim, doğduğum, büyüdüğüm bu güzel şehir, potansiyeli ile dünyayı kıskandıran bir şehir olmasına rağmen, rakip şehirlere ve global dünyanın değişim hızına hiçbir zaman ayak uyduramayan, fırsatları her geçen gün kaçıran bir şehir.
Bunu sebebini isterseniz siyasilere, isterseniz bürokratlara bağlayabilirsiniz. Ya da her ikisine birden bağlayabilirsiniz.” diye de ekledi.

NET SÖZLERLE, NEDENLER..
ÇTSO Meclisi atmosferini buza çeviren Kunt’ un bu çarpıcı sözlerine, detaylı anlatımları da eklendi.
İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Kunt; “Fakat bugün asıl vurgulamak istediğim nokta, sivil toplum örgütlerinin yapabilecekleridir.
Bugün vurgulamak istediğim, birlik ve beraberlikte ne kadar zayıf olduğumuzdur.
Kısacası bugün söylemek istediğim tek şey, biz olmanın ne denli önemli olduğudur. “

DİKKAT ÇEKEN, ‘BELEDİYE MECLİS ÖRNEĞİ..’
Genç siyasetçi Kunt, ÇTSO üyelerine hitap eder iken, bir takvim yılı öncesi hatırlatması ile dikkat çeken bir örnek verdi.
Kunt; “Sevgili çalışma arkadaşlarım bildiğiniz üzere Çanakkale biraz önce de Tarihi alan Başkanlığı güzel denk geldi, Çanakkale dalış turizminde ciddi bir atılım yapmakta bu da çok önemli bir konu.
Bu konuyu bizzat ben Temmuz 2019 Belediye Meclisi toplantısında bir sunumla detaylı bir sunumla dikkat çektim.” hatırlatması ardından, sözlerini şöyle sürdürdü;

“ Ve bir Komisyon kurulmasını istedim. Bu konunun uzmanı değilim. Bu Komisyonun da Çanakkale’de bir alt yapı oluşturması gerektiğini düşündüm. Bu konunun dediğim gibi uzmanı değilim ama bu konuyu çok önemsiyorum. Eylül 2019 ayında da bu Turizm Komisyonunu kurduk fakat ne yazık ki Eylül’den bugüne kadar Çanakkale Belediye’sinin bu komisyonunda tek bir toplantı dahi yapamadık.
Bakın Eylül’den bugüne. Niye biliyor musunuz? Şu sebep ile. Yerel iktidar partisinin iki tane Belediye Meclis Üyesi toplantıya katılmıyor. Hiçbir toplantıya gelmiyorlar. Bir başkan ve başkan yardımcısı bile seçemedik. Telefon ile arıyoruz, telefonlara çıkmıyorlar, mesaj atıyoruz, mesajlara cevap vermiyorlar. Dedim ki nasıl olsa Belediyenin Meclisine gelecekler.
20 dakika öncesine toplantı koydum. Belediye Meclisi’ne geç kalmak pahasına rağmen yine gelmediler. Çanakkale’nin %100 faydasına olacak bir iş için maalesef böyle bir tutum var. Maalesef ki diyorum tekrardan dili, klavyesi güçlü, sesi gür çıkanlar icraat yapmaya gelince ortalıkta görünmüyorlar. Eleştirmeye gelince en ön sıradalar ama hadi hep beraber iş yapalım dediğimiz zaman maalesef ki yoklar.
Bu sebeple Sayın Yönetim Kurulumdan ve turizmciler komitesinden bir istirhamımı arz ediyorum. Bu konuyu lütfen kısa bir çalışma yapsınlar veya Belediye’ye bir yazı yazsınlar. Belediye’yi en azından orada sıkıştıralım. Bu çok önemli bir konu. Biraz önce dinledik ve çok güzel bilgilendik gerçekten. İçtenlikle konuşuyorum. Bu konu Çanakkale’nin çehresini değiştirecek bir konu. Bu konu Çanakkale’yi bambaşka bir yere getirecek bir konu. Ama biz bu konuda merkezde hiçbir şey hazırlık yapmıyoruz. Hiçbir planımız yok. Hatta bu konu yokmuş gibi davranıyoruz.”

ÇTSO BAŞKANI SEMİZOĞLU;
“YEREL İKTİDAR DEDİNİZ YA, BELEDİYEYİ KASTEDİYORSUNUZ HERHALDE..
KÖR VE SAĞIRI, ÜÇ  MAYMUNU  OYNUYORLAR…”
Kunt’ un çarpıcı tespit ve çıkışlarını adeta yorumlayıp, dikkat çeken bir çıkışa da, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu imza attı.
Başkan Semizoğlu; “Burak Bey aynı zamanda Belediye Meclis üyesi. Yani o turizm toplantısına yerel iktidar dediniz ya Belediye’yi kastediyorsunuz herhalde.
İktidar bir tane Ankara’da,  yerel olan Belediye. Şimdi Meclis üyesi olarak sizin iletişime geçemediğiniz Belediye ile de ben konuşmamın son bölümünde belirttim defalarca yazışıyoruz aynı şey.
Yani kör ve sağırı oynuyorlar, üç maymunu oynuyorlar, bu yazıların hepsinin tarihi var. Sizi de anlıyorum Belediye Meclis toplantılarını kestiriyorlar orada pek konuşamıyorsunuz, buradaki özgürlük pek orada yok. Mikrofon açılıyor, kapanıyor, bağırılıyor, çağırılıyor, agresif tutumlar çok doğru söylüyorsunuz. En azından insanlar içlerinden geçenleri çok rahat bir şekilde ifade etmeli . Birilerinin hoşuna gitmese de veya burada oturan başkalarının hoşuna gitmese de en azından dinlenilmeli. Ondan sonra da kalkıp cevap verilecekse de belli bir üslupla verilmeli. Bu şeyleri biz yapalım ama burada daha pratik çözüm hem Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesisiniz, hem de Belediye Meclis üyesisiniz. Sizin, Kanber Bey’in Belediye Meclisinde dile getirmeniz gerekir. Maalesef birçok şey yapılıyormuş gibi yapılıyor, ondan sonra da yok diye siyaset malzemesi yapılıyor. Bunu sadece Belediye yapmıyor başka yapan kurumlarımız da var. Onun için bir şeyi bizim üslubumuz bir şeyi yapmak olmalı, yapmak için mücadele etmek olmalı. Biz de yazalım ama siz de yine Belediye Meclisinde dile getirin. Teşekkürler.” İfadelerini kullandı.

Cuma Deren