1995 yılında girdiği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 32 yıl görev yapan personel Aysun Kırcan Önceki gün Emekli oldu. Kırcan için Arkadaşları bir veda programı düzenledi. Düzenlenen veda ile arkadaşlarından helallik alarak emekliye ayrılan Kırcan, duygu dolu anlar yaşadı.

Çanakkale’nin Kültür ve Turizm değerlerini ayakta tutan ve yapılan projelerle Çanakkale’nin kültür ve turizm alanında gelişmelere katkı veren Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 1995 yılında giriş yapan Aysun Kırcan, 32 yılını verdiği kurumdan emekli oldu. Emekliliğe ayrılan Kırcan için mesai arkadaşları bir veda töreni düzenledi. Düzenlenen veda törenine Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili  Cemil Agas , kurum personeli ve yakınları katıldı.  Veda programında bir konuşma yapan İl Müdür Vekili Cemil Agas  “1988 yılında meslek hayatına,  1995 yılında da İl Müdürlüğümüz’de mesaisine başlayarak geçen 32 yılın sonunda emekliliğe hak kazanan değerli mesai arkadaşımız Aysun Kırcan’ı emeklilik hayatına uğurladık.  Çalıştığı süre boyunca acı-tatlı birçok şey yaşadığı, yıllarca emek verdiği meslek hayatının son gününde, İl Müdürlüğü personeli olarak Aysun Hanımı yalnız bırakmadık. Bizler de İl Müdürlüğü personeli olarak  hayırlı, mutlu ve yılların yorgunluğunu üstünden atabileceği bir emeklilik diliyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Aysun Kırcan için emeklilik pastası kesildi. Kırcan daha sonra mesai arkadaşları ile tek tek vedalaşarak helallik istedi.
 
İsmail Şen