Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komite Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, Oda tarafından takip edilen faaliyetler ile yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fahrettin Ersoy ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Berkin Karaca, Deniz Tennioğlu, Ersin Kahraman ile Genel Sekreter Sema Sandal, 3 no’lu Meslek Komite Başkanı Ercan Uysal, 5 no’lu Meslek Komite Başkanı Emre Altındal, 8 no’lu Meslek Komite Başkanı Kaan Şavlı, 10 no’lu Meslek Komite Başkanı Kadir Alaylı, 11 no’lu Meslek Komite Başkanı Ercan Döner, 12 no’lu Meslek Komite Başkanı Mustafa Uzkuç, 14 no’lu Meslek Komite Başkanı Sezer Güner, 15 no’lu Meslek Komite Başkanı İlhami Gezici, 19 no’lu Meslek Komite Başkanı Özgür Erbil, 20 no’lu Meslek Komite Başkanı Faruk Kartal ve 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen hazır bulundu.
 
“BÖLGE TURİZMİNDE ALTERNATİF BİR DESTİNASYON OLUŞTURMAK ÜZERE GÖKÇEADA-BOZCAADA ARASINDA RİNG SEFERLERİ İSTİYORUZ”
Komite Başkanları toplantısında Oda tarafından takibi yapılan ve gerçekleştirilmesi planlanan proje ve faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Semizoğlu; “Odamızın üyelerine sağladığı hizmet kalitesini ve yetkinliğini arttırmak için yeni uygulamalar hayata geçiriyor, maliyetlerimizi minimuma indirmeye çalışıyoruz. Faaliyet belgesi gibi matbu birçok evrak artık Odamızın web sitesi üzerinde alınabiliyor. Bu amaçla Odamızın Çan temsilciliğini kapatarak faaliyetleri Odamızdan yürütme kararı aldık. Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan turizm sektöründe alternatif bir destinasyon oluşturmak üzere Gökçeada-Bozcaada arasında ring seferlerine başlanması için lobicilik faaliyetleri yürütüyoruz. Eğitim sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz sömestr tatillerinin uzunluğundan şikayetçi, buna resmi tatillerde eklendiğinde süre iyice uzuyor. Konuyla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak üzere ÇOMÜ Rektörümüzü ziyaret etmeyi planlıyoruz” dedi.
 
“ÇANAKKALE OTOGARI İÇLER ACISI BİR DURUMDA”
Başkan Semizoğlu, Komite Başkanları toplantısında gündeme gelen bir diğer önemli konunun Çanakkale Otogarı olduğunu belirterek; “Çanakkale Otogarı için ilk ağızdan konunun muhatapları ile sözlü olarak konuştuk olmadı. Resmi yazı yazdık yine olmadı. Otogarlar ve havaalanları şehirlerin bir anlamda başlangıç noktalarıdır, vitrinidir. Otogarımızın gelen yolcu bekleme salonu yok. Tuvaletleri bu şehre yakışmıyor” diyerek komite başkanları tarafından gündeme getirilen konularla ilgili bilgi verdi.