Çanakkale’nin en aktif Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Memur Sen, ilk divan Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İlçe Başkanlarının da katılım gösterdiği Divan Toplantısında, Memur Sen İl Başkanı  Başkan Suat Özen, Kurumun çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Memur Sen Çanakkale Şubesi ilk divan toplantısını geçtiğimiz gün Öğretmen Evi’nde gerçekleştirdi. Divan toplantısına Memur Sen Çanakkale Şube Başkanı  Suat Özen, Eğitim Bir Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can başta olmak üzere, Memur Sen ilçe temsilcileri katıldı. İlk divan toplantısı nedeniyle il temsilcilerinin birbirlerinin tanıtmasının ardından, açılış konuşmasına geçildi.  Açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur Sen Çanakkale Şube Başkanı Çanakkale Suat Özen, “Bu zor süreçte bizler STK olarak, Memur Sen’in duruşunu, çizgisini hepiniz biliyorsunuz, her daim ülkemizin yanındayız. Bu bağlamda bizler teşkilat olarak bugüne kadar nasıl milletimizin, ülkemizin yanında durduysak, bundan sonrada daha dik, sıkı bir şekilde durmak zorundayız. Çanakkale’de yıllardan beri Memur Sen var, yok değil. Ama bundan sonraki süreçte çalışma tekniğimizi, taktiğimizi daha sıkı ilişkiler üzerine inşa ederek, daha çok birlikte olarak, daha çok görüşerek, Çanakkale’deki Memur Sen teşkilatını hep birlikte omuz vererek şahlandırmayı amaçlıyoruz. Toplantımızın temel nedeni bu.

Hepimiz Memur Sen Genel Başkanını Temsil Ediyoruz
Başkan Suat Özen, konuşmasının devamında Memur Sen yapısına da değinerek “Bugün içimizde 3 arkadaşımız yok. Onları tanıyoruz. Biz Eylül ayında genel merkezin yayınlamış olduğu tüzük çerçevesinde bir yapılanma oluşturduk. 6 kişilik yönetim kurulumuz var. 11 kişilik Memur Sen Başkanlar Kurulu var elimizde ama daha hızlı ve etkili olmak adını bu sayıyı 6’ya indirdik. Daha efektif çalışmak için. Bizlerde kendi aramızdaki istişare sonucu ilçe temsilcisi olarak sizleri atadık. Hepiniz başarılı olacağına inandığımız insanlarsınız. İlçelerde bu teşkilatını sırtında taşıyacağına inandığımız kişiler sizlersiniz. Bu verilen ilçe temsilciliği görevini yoldan geçen birine vermedik. Öncelikle bunun sorumluluğunu duymanızı isteriz. Gerek yaşamınızla, konuşmanızla, gerek temsilinizle mutlaka bunu göz önüne almanızı isterim sizlerden. Çünkü ben nasıl ilde Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı temsil ediyorsam, sizlerde bulunduğunuz ilçelerde Ali Yalçın’ı temsil ediyorsunuz. Bu bilinçle hareket ederek bu yükü, sorumluluğu omuzlarınızda hissederek bu şekilde çalışmanızı sizden rica ediyorum” dedi.

Kurumun Kimliğini Öne Çıkarın
Özen Konuşmasında İlçe Başkanlarına da seslenerek “Biz kendi aramızda başkanlar toplantısında daha öncede görüştük. İlçelerdeki aktif olan iş kollarındaki temsilci arkadaşlarımızın mutlaka sizlere ulaşımını sağlayacağız. Ayda birde olsa bir araya geleceksiniz. Hiçbir derdiniz olmasa bile oturup bir çay içip kalmanız gerekiyor. Mutlaka ayda birde olsa toplanmanız gerekiyor. Kurumsal anlamda ilçenin mülkü amiri kaymakamdır. Gidin kaymakamı ziyaret edin, milli eğitim müdürünü ziyaret edin. Kurumsal kimliği öne çıkararak, isim olarak çıkmayın, temsil ettiğiniz kurumun  kimliğini öne çıkarın. Memur Sen kimliğini öne çıkararak, mutlaka kurumları ziyaret edip, diğer iş kollarındaki arkadaşlarınızı da yanınıza alarak gitmeye gayret edin” ifadelerini kullandı.
 
Cuma Deren