2014 yılında yapılan yerel seçimler sonrasında Lapseki Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Eyüp Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ve hayal denilen projeleri Lapseki’ye kazandırarak, İlçeyi bölgenin parlayan yıldızı haline getirdi. 31 Martta yapılan seçimlerin ardından da yeniden göreve gelen Başkan Eyüp Yılmaz, İlçe’nin çehresini değiştirmeye devam ediyor.  

Alt yapı ve üst yapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lapseki Belediyesi bu yıl yin önemli projelere imza atacak. Son yıllarda gösterdiği değişim ile bölgenin parlayan yıldızı olan Lapseki belediyesinin   bir yıllık  proje hazırlık çalışmaları başladı. İlçede Önümüzdeki yıllarda projelerin gerçekleşmesi için çalışmalar yürütülüyor. Lampsakos'tan Lapseki'ye Sahil Kordon Projesi zemin tesviye çalışmaları başta olmak üzere yapılan çalışmalar neticesinde  Kordon ile iç içe olan ve Lapsekinin simgesi haline gelen  Sahil Camii, oğal güzelliğinin bozulmaması kaydıyla eskiye nazaran daha şık ve görsel anlamda daha modern bir görünümle Lâpseki’ye yakışır bir cazibe merkezi haline gelecek olan Çamlık Aile Çay Bahçesi... Kültürel anlamda faaliyetlerimiz devam ediyor. 

Yapılan yatırımlar ile ilgili bir açıklama yapan Lapseki  Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz‘’Görevde olduğumuz süreçte, bazı projelerin tamamlanması hem de taahhüt ettikleri projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili yaptığımız çalışmaların uygulamaya geçmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yıllardan beri çözülemeyen bazı problemleri mesai arkadaşlarımızın da yoğun gayretleriyle çözüme kavuşturduk. Alt yapı, üst yapı, içme ve kullanma suyu, sosyal alanlar, kültürel çalışmalar, atık su arıtma tesisi, içme ve kullanma su depoları…vb gibi  tüm pürüzleri ortadan kaldırdık.  Lapseki ve Çanakkale'nin yeni silueti 1915 Çanakkale Köprüsü ile yeniden şekillenecek. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Lâpseki, bulunduğu bölgeye yön verebilecek konumu sayesinde, büyük yatırımla inşasına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsünün yapılacağı yer olarak belirlendi. Yapımı devam eden bu dev köprü projesiyle Lapseki bir yatırım ve cazibe merkezi haline gelecek, artacak nüfus ve gelişecek şehir yapısıyla yaşam, turizm ve ekonomide gözde bir şehir haline gelecektir. Bu doğrultuda Lapseki’ye yakışan ve daha modern bir projelerle geleceğe hazırlayacağız.

Sahil Camimiz Şehrimizin Sembolü Oldu
Başkan Eyüp Yılmaz yapımı tamamlanan Sahil Camisine de değinerek “ Yapımı uzun süreden beri devam eden ve bazı sorunlar nedeniyle de bitirilemeyen Sahil Camimiz,  tüm pürüzleri çözerek yapımını hep birlikte gerçekleştirdik.  Sahil Camii’miz; kordonumuz ile iç içe olup Lapseki’nin simgesi haline gelmiştir. Kapılarını ibadete açtığı günden bu güne sosyal hayatın merkezinde, insanların buluştuğu mekân olmuştur. Sahil Camii; Belediyemiz, Milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle 20 Eylül 2019 Cuma günü hizmete açılmıştır. Herkese Teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böylesine güzel projeleri şehrimize kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Lampsakos'tan Lapseki'ye Sahil Kordon Projesi 
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; ‘’Şehir merkezinde dönüşüm projeleri ile Lapseki’miz yeniden şekillenecektir. Lampsakos'tan Lapseki'ye Sahil Kordon Düzenleme çalışmaları kapsamında zemin tesviye çalışmaları başlatılıp söz konusu olan projemiz, üst yapı çalışmaları için hazırlanıyor.
Sürdürülen çalışmalar kapsamında altyapı ve zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından, belirtilen bölgede üstyapı çalışmalarına yakın zamanda başlanılacak.’’ Dedi.

Çamlık Aile Çay Bahçesi
Başkan Yılmaz “Çamlık Aile Çay Bahçesi, doğal güzelliğinin bozulmaması kaydıyla eskiye nazaran daha şık ve görsel anlamda daha modern bir görünümle Lâpseki’mize yakışır bir cazibe merkezi haline gelecektir. Çamlık çay bahçemizin ihale süreç aşamaları yakında tekrar başlayacaktır. İhale duyurularımız Belediyemizin resmi sayfalarından paylaşılacaktır. ’Lapseki Belediyesi olarak ürettiğimiz projelerden yine Lapseki’nin geleceğine yönelik hazırlanan çalışmalardır “ dedi.
 
 
Cuma Deren