İki yıl önce Yerel basına, ‘Yasa dışı karşıtlığı..’  mesajı.
Şimdi; ‘Mafyacılıktan’ yakayı ele verdi..
Çanakkale Polisi, Biga’da Mafyacılığa soyunan, ‘Mübarek’ diye nam yapan şahsı, çetesi ile çökertti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube,  Biga ilçe Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Şube’ nin  ortak çalışması sonucu düzenlenen planlı operasyonda çökertilen sözde mafya, Adalet karşısına çıkacak.
Polis bülteninde; “Halkın huzurunu kaçırıp tehdit ve zorbalıkla parasına malına göz diken,  vatandaşları silah ve ölümle tehdit ederek borçlandırıp sindirmeye çabalayan, uyuşturucuyla mücadele yalanıyla örgüt üyelerini  bağımlı hale getiren, gösteriş meraklısı suç örgütünün  sözde lideri ve örgüt üyeleri Biga’ ya  geldikleri ilk günden itibaren ilmek ilmek büyük bir sabırla takibe alındı.” ifadesi eşliğinde,  gerçekleşen hummalı çalışma özetlendi.

İKİ YIL ÖNCE, BOL KESEDEN ATTI;
Suça bulaşmış onlarca isimle birlikte gözaltına alınan sözde mafya, iki önce bir yerel gazeteye verdiği mesajında şaka gibi laflar etmiş;
“Çanakkale’de hukuksuz ve kanunsuz işler döndüğünü gördüm. Ben kendimi her zaman bu tip işlerden uzak tutacağım. Her zaman  uyuşturucuya karşı mücadele içinde oldum. Bu mücadelemi Çanakkale’de de devam ettireceğim.”

SÖZDE MAFYA’ YA, İLMEK İLMEK TAKİP,
SABIRLA MÜDEHALE..!

Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’ nın huzurunu bozan, sözde mafya’ ya, polis ‘Çanakkale Geçilmez’ e hatırlattı.
Organize suç örgütü olarak, ilçeye yerleşme amaçlı geldiği tespit edilen,  her türlü adi ve örgütlü suç geçmişi olan şüphelileri amansız takibe alıp, ilmek ilmek Operasyonel çalışmayı tamamlayan Polis, çökertici operasyonu yaptı.
Polis Bülteni, Olayı Özetledi..
Mafyacılığa soyunan organize suç örgütü için, Kamuoyunu bilgilendiren bültende;
”Biga’ da ki vatandaşların huzurunu kaçırıp tehdit ve zorbalıkla parasına malına göz diken,  vatandaşları silah ve ölümle tehdit ederek borçlandırıp sindirmeye çabalayan, uyuşturucuyla mücadele yalanıyla örgüt üyelerini bağımlı hale getiren,  gösteriş meraklısı suç örgütünün  sözde lideri ve örgüt üyeleri Biga’ ya  geldikleri ilk günden itibaren ilmek ilmek büyük bir sabırla takibe alındı.” ifadeleri ile, olay özetlendi.
Şuursuzca insanları baskı altına aldıkları ve korkuttuklarını fark edince gözü kapalı tehditle para  tahsilatı yaptığı ileri sürülen örgüt  üyeleri  farklı il ve ilçelerde yer değiştirerek bölge üzerinde hakimiyet kurma çabasına girince, operasyon hazırlıkları başladı.
Planlı operasyonun iki buçuk aylık teknik ve fiziki takip kısmı devam ederken, Balıkesir gönen ilçesi eski belediye başkanına gerçekleştirilen silahla yaralama olayını sözde örgüt liderinin azmettirdiği şüphesi üzerine, polis düğmeye bastı.
Gönen mafyası namıyla genişlemeye  çalışan grubun  elebaşının eski eşinin de aralarında bulunduğu toplam 23 kişinin yakalanması için  Biga Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla :
Çanakkale ili Biga ve Çan ilçeleri, Balıkesir ili Gönen, Erdek, Edremit, Bandırma ilçeleri, Manisa Turgutlu ilçesi, Bursa Yıldırım ilçesi, İstanbul Beykoz ilçesi ve Kocaeli körfez de eş zamanlı operasyon düğmesine basıldı.

POLİS KUŞ UÇURTMADI..
Operasyon düzenlenen adresler Özel Harekat ve  Çevik kuvvet desteğinde  çevrelendi. Drone ve narkotik köpeği Şila nın da katıldığı operasyonda sözde örgüt elebaşı Mübarek lakaplı S.K.  eski eşi B.Ö. ile birlikte şüphelilerin tamamı gözaltına alındı. Ev aramalarında  ele geçirilen  çelik yelek en dikkat çeken oldu.
Operasyon düzenlenen adreslerde,  pompalı tüfek, tabancalara ait çeşitli ebatlarda mermi, beyzbol sopası, boş senetler ile kırılmış halde flash bellek, sim kart ve telefonların da ele geçirildiği öğerinldi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce çevresine kendisini Mübarek Serdar lakabıyla anılmak üzere lanse eden ve Balıkesir Gönen mafyası olarak tanınmaya çalıştığı belirlenen S.K.liderliğindeki organize suç örgütünün Biga ile komşu ilçelere nüfus etmeye çalıştığı ve özellikle vatandaşları tehdit ve baskı suretiyle sindirerek mallarına el koyma çabasında olduğu yönünde alınan istihbarı bilgiler doğrultusunda zaman kaybedilmeksin adli makamlardan gerekli izinler alınarak teknik ve fiziki takibe başlanıldığı da, Emniyet güçlerince kamuoyuna aktarılan bilgilerden oldu.

DETAYLAR SIRALANDI..
Emniyet Müdürlüğü’nün kaleme aldığı basın bülteninde; “Balıkesir Gönen ve Çanakkale Biga ilçelerimizde meydana gelen silahlı saldırıları olaylarının söz konusu oluşumca yapıldığının değerlendirilmesi neticesi, yaklaşık 2 aydır devam edilen projeli çalışmada operasyon erkene alınarak 06/02/2020 tarihinde “Nitelikli Yağma ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” suçlarına ilişkin olarak başta örgüt lideri S.K. ile örgütle iltisaklı 23 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik Çanakkale/Biga ve Çan ilçelerimiz ile Balıkesir, Manisa, Bursa, Kocaeli ve İstanbul illerinde şüphelilere ait belirlenen adreslere geniş çaplı ve eş zamanlı operasyon düzenlenerek örgüt lideri S. K. ile birlikte 20 şüpheli yakalanmış,3 firari şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.” Denildi.

İKİ YIL ÖNCE, BOL KESEDEN ATTI;
“Çanakkale’de hukuksuz ve kanunsuz işler döndüğünü gördüm. Ben kendimi her zaman bu tip işlerden uzak tutacağım. Her zaman  uyuşturucuya karşı mücadele içinde oldum. Bu mücadelemi Çanakkale’de de devam ettireceğim.”
İki yıl önce Çanakkale’ de bir yerel gazeteye, sütten çıkmış ak kaşık misali demeçler verdiği de belirlenen Mübarek lakaplı sözde mafya,  Çanakkale’de sürekli bulunacağı ve elinden geldiğince Çanakkale’deki bütün iş adamları ile tanışıp, onlarla ortak girişimlerde bulunmak istediğini söylemiş.
Şaka gibi.. Daha neler demiş..!
Suça bulaşmış isimlerle gözaltına alınan Mübarek lakaplı sözde mafyanın iki yıl önce basına dedikleri şunlar olmuş; “Tabi ki herkes ile iş yapmayacağım. Çanakkale’de hukuksuz ve kanunsuz işler döndüğünü gördüm. Ben kendimi her zaman bu tip işlerden uzak tutacağım. Her zaman uyuşturucuya karşı mücadele içinde oldum. Bu mücadelemi Çanakkale’de de devam ettireceğim. Zaten her zaman karşı olmuşumdur.” 

Erdem Sürek