Biga Belediyesi ve Biga Kent Hizmetleri A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden 350 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. İki tarafında mutabakata varması sonucunda  işçilerin de katılımı ile düzenlenen törende imzalar atıldı. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Biga Belediyesinde çalışan işçilere %22 zam yapılırken, Biga Kent Hizmetleri A.Ş. de çalışan işçilere ise günlük yevmiyelerine ortalama %25 ücret zammı yapılmış oldu.

Biga Belediyesi ve Biga Kent Hizmetleri A.Ş.’de çalışan 350 işçi için Hizmet-İş Sendikası belediye ile masaya oturdu. Yapılan görüşmeler sonucunda işçilerin de katılımı ile düzenlenen törende imzalar atıldı. Düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi programına   Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ve Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ve    Biga Belediyesi ve Biga Kent Hizmetleri A.Ş.350 işçi katıldı.
Düzenlenen toplu imza töreni  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin ilk konuşmasını gerçekleştire Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz  biga Belediyesi ile yürütülen çalışma süreci hakkında bilgiler verdi. yaptı. Yılmaz “Bugün burada Biga ilçemizde bulunuşumuz işçi arkadaşlarımızın yakın geleceklerinde daha iyi bir yaşamın adımlarını atmak içindir. Biz önce insan önce emek diyoruz. İnsanı ve emeği önceliyoruz. İmzamız işçinin kararıdır ilkesinin bir kez daha yolumuzu aydınlattığını görüyoruz. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Biga Belediyemizde çalışan işçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine ortalama %22 zam yapılmış olup, sosyal haklara da %16 oranında zam yapılmıştır. Biga Kent Hizmetleri A.Ş. de çalışan işçi kardeşlerimize de günlük yevmiyelerine ortalama %25 ücret zammı yapılmış olup, bunun yanında yemek yardımı, yakacak yardımı, çocuk yardımı, bayram yardımı, eğitim yardımı, direksiyon primi, sorumluluk zammı ve senede 35 gün ikramiyeye hak kazanılmıştır. YILMAZ yaptığı konuşmada “Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işçinin alın teri üzerinden hiçbir şekilde pazarlık etmeyen Gönlü Güzel adam Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Çok İyi Şartlarda Bir Anlaşma İmzaladık
Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin ÖZ yaptığı konuşmada “Toplu İş Sözleşmesinin her iki tarafa hayırlar getirmesini diliyorum. Bugüne kadar yaptığımız toplu iş sözleşmelerinde Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın işçilerine karşı gösterdiği yakınlık ve sevgiyi çok az yerde gördüm. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün ülkemiz şartlarında çok iyi bir sözleşme imzalayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Hakkınız Olan Ne Varsa Sözleşmeye Dahil Ettik
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise yaptığı açıklamasında “Biz 31 Martta yapılan seçimler doğrultusunda halkımızın teveccühü ile seçilerek göreve geldik. Yaklaşık 11 ay gibi bir zaman geçti ve önümüzde 4 yıl var. Biz bu 4 yıl içerisinde milletimizin bize emanet ettiği Biga Belediyesi olarak hep birlikte halkımıza en iyi hizmeti nasıl veririz bunun peşindeyiz. Biz herkesin siyasi görüşüne saygılıyız. Ben bugüne kadar Biga’daki hizmetlere vermiş olduğunuz katkılardan emeklerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda Sendikamız ile masaya oturduk. Hakkınız olan ne varsa hepsini sözleşmeye dahil ettik. Siz varsanız biz varız, siz varsanız Biga Belediyesi var anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. Hepimize hayırlı olsun.” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Biga Belediyesinde çalışan işçilere %22, Biga Kent Hizmetleri A.Ş. de çalışan işçilere ise günlük yevmiyelerine ortalama %25 ücret zammı yapıldığı sözleşmeler imzalandı. Yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
 
 
Cuma Deren