Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Balıkesir İl Şube Müdürlüğünce yaban hayvanlarının kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için yemleme çalışması yapıldı. Yapılan yemleme çalışmaları kapsamında Kazdağlarının bazı bölgelerine yabani hayvanlar için yem bırakıldı
 
Kar yağışlarının artması ile birlikte Kazdağı Milli Parkı içerisinde başlatılan yemleme çalışmaları il geneline yayıldı. Çalışma hakkında açıklama yapan İl Şube Müdürü Nurullah Gürkan, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak yaban hayatını korunması ve desteklenmesi ile ilgili faaliyetlerimiz olmaktadır. Bunlardan biri de özellikle kış aylarında kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde yaşanan zorlu kış şartlarında, Yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarının karla kaplanması sonucu yiyecek bulmakta sıkıntı çekmelerinden dolayı yemleme faaliyeti gerçekleştirmektir. Ayrıca yemleme çalışmalarının yapıldığı alanlara fotokapan da yerleştirildi. İl genelindeki yemleme ve koruma kontrol faaliyetlerine gerek av koruma memurları vasıtasıyla, gerekse jandarma ve diğer paydaşlarla beraber devam edecektir” dedi.
 
Ayrıca kurumdan yapılan bilgilendirmede; “Kazdağı Milli Parkı Ekolojik açıdan zengin flora ve faunaya sahiptir. Özellikle karaca türü yoğun kış şartlarında daha fazla etkilenmesi söz konusudur. Bu nedenle Kaz Dağının fauna envanterinde önemli bir yere sahip olan bu tür için özel olarak yemleme faaliyeti gerçekleştiriyor ve bu türü foto kapanlar ile izliyoruz. Edremit ilçesi sınırlarında ki Kazdağlarının 1470 rakımdaki yaklaşık 1.5 metre kar kalınlığının bulunduğu dağlık araziye, karacalar için saman, kuşlar için de yem bırakıldı. Bugüne kadar yabanıl hayvanların doğal yaşam ortamlarına yaklaşık 1 ton civarında kırık buğday, mısır, Palet yem, yonca, saman vs. muhtelif yem doğaya bırakıldı. Kış boyunca aralıklarla yem bırakmaya devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi