Lapseki Belediyesinde geçtiğimiz gün Şubat Ayı Belediye Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste, Lapseki’nin geleceği için önemli olan üç proje görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından yapılan oylamada Lapseki Belediye Meclisi Millet İttifakı Üyeleri CHP ve İYİ Parti ret oyu kullandı. Bunun üzerine meclis sonrası bir açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ‘daha neye ret oyu verdiklerini bilmiyorlar’ dedi.

Geçtiğimi gün yapılan Lapseki Belediye Meclisinde 100 kişilik Kreş yapımı, Lapseki Gençlik Merkezi yapılmasıyla ilgili yer tespiti ve TEİAŞ’tan Belediyeye verilecek yer ile ilgili konular gündem maddeleri arasında yer aldı. Üç madde üzerinde yapılan tartışmalar alevlendi ve yapılan oylama sonucunda, 31 Martta yapılan yerel seçimlerde Belediyeye Millet ittifakı ile giren CHP ve İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri Ret oyu kullandı.  Bunun üzerine Meclis sonrasında bir basın açıklaması yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Şubat ayı meclis toplantısının ardından düzenlediği basın açıklamasında muhalefet partilerini eleştirerek, “İYİ parti ve CHP meclis üyeleri daha neye hayır dediklerini bilmiyorlar” dedi. Başkan Yılmaz açıklamasının devamında Şubat ayı belediye meclis toplantısına değinerek şu ifadeleri kullandı; “Geçtiğimiz gün Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdik ve meclis gündem maddeleri içerisinde ilçemizi de yatırım anlamında çok ilgilendiren üç konumuz vardı. Bu konular ilçemizde yapılacak yatırımlarla ilgiliydi. Bir tanesi her gün gelişen ve değişen ilçemize çocuk kreşi yeterli olmaması sebebiyle bir kreş yapmak istiyoruz. 100 çocuğumuza kreş ve gündüz bakım evi yapmak istiyoruz. Bunun la ilgili bir yer tespiti yaptık. Bunun üzerinden mecliste bir tartışma çıktı. Yine aynı zamanda 2020 programına alınan Lapseki Gençlik Merkezi yapılmasıyla ilgili, yerinin tespitiyle aynı tartışma. ve üçüncüsünde TEİAŞ’tan bize kiralanacak, tahsis edilecek veya her hangi bir şekilde bize verilecek olan yerle ilgili. Arkadaşlarımız ret kararı verdiler” dedi.

İlçeye Yapılacak Hizmetleri Kimse Engelleyemez
Başkan Yılmaz, ret oylara karşılık MHP ve AK Partinin oyları ile maddelerin kabul edildiğini belirterek  “Yani İYİ parti ve CHP’li belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ret kararı verdiler. Kendilerine durumu ilçeye yatırımın geleceğini anlatmamıza rağmen ve bu konunun  ilçemiz için çok önemli olmasını defalarca anlatmamıza rağmen şunun için üzülüyoruz; ilçemize gelecek olan hizmetleri birileri engellemeye çalışıyor ve vatandaşlarımızı yanlış bilgilendiriyorlar. Şükürler olsun AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerimizin oylarıyla biz maddeleri geçirdik. Her hangi bir sıkıntı yok. İlçemize yapılacak hizmetleri kimseye engellettirmeyiz. Hem dışarıda vatandaşımıza farkı aksettiriyorlar. Hem de sosyal medyadan farklı farklı şeyler paylaşılıyor. Bunları görüyorum zamanla. Onun için bunlarla ilgili rahatsız olduğumdan dolayı sizlere bir açıklama yapma gereğinde bulundum. Vatandaşımız yanlış bilgilendirilmesin” dedi.  

Şerife Erdem