Çanakkale Ticaret Borsası Ocak ayı toplantısı gerçekleştirildi. 2019 yılının değerlendirildiği, 2020’de yapılacak çalışmaların konuşulduğu Meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Borsa’nın bir çok yatırıma önayak olduğunu ve destek verdiğini belirterek, 2020’de de Borsa olarak yatırımlara destek vereceklerini söyledi.
 
Çanakkale’nin önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Çanakkale Ticaret Borsası 2020’nin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Abdullah Deniz Başkanlığında Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Oda Başkanları ve üyeler de katıldı. Yeni yılın ilk toplantısında, geride kalan 2019 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve yeni yılda yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı.    Yılın ilk toplantısında,  2019 Aralık ayı Meclis Kararı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı, 2019 Aralık Ayı mizanının görüşülmesi, 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, 2020 İş Planı ve Bütçesi ile ÇTB Üye güncellemeleri konuşuldu.
 
Meclis Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Abdullah Deniz 2020 ile ilgili temennilerini diler getirerek “2020 yılının geride bıraktığımız yıldan daha verimli, ilimizin ekonomik kalkınma ve büyüme hedeflerine daha kısa zamanda ulaşacağı bir yıl olmasını diliyor, bu vesileyle tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini, ilimizin, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve beraberliğini kuvvetlendirmesini temenni ediyorum” dedi. Geçtiğimiz gün vefat eden eski Borsa yöneticilerinden Süleyman Yaycı’yı da anarak “  Vefat eden Borsamız kurucularından eski Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, çalışma arkadaşımız Süleyman Yayıcı’yı son yolculuğuna uğurladık. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına camiamız adına sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.
 
 
Acımızı Beraber Azaltacağız
 
24 Ocakta yaşanan Elazığ Depremine de değinen ve yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Meclis Başkanı Abdullah Deniz “Elazığ depremi ile tüm vatandaşlarımız derinden üzülmüştür. Burada kaybettiklerimizin acısı yüreğimizi yaktı. Tüm Milletimize geçmiş olsun diyor, kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyor, yaralananlara acil şifalar temenni ediyorum Acılarını paylaştığımız, depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olabilmek, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında tüm oda ve borsalarımız birlik ve beraberlik ruhu içinde, her felakette olduğu gibi bu felakette de dayanışma içinde oldu. Acıların sarılması hususunda gereken hassasiyeti gösterdi. Allah hepsinden razı olsun. Bundan sonra da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Felaketlerin acısını ancak birlik ve beraberlik içinde azaltabiliriz. Allah tekrarından ve beterinden saklasın” ifadesini kullandı.
 
2020’de Katkılarımız Devam Edecek
 
Meclis Başkanı Abdullah Deniz konuşmasının devamında Borsanın bir çok proje hayata geçirdiğini ve bir çok yatırıma öncülük ettiğini belirten, 2020’de de katkıların devam edeceğini belirtti. Deniz “Göreve geldiğimiz günden bugüne gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız tüm projelerde, üyelerimizin de desteğini alarak, kentin tüm ilgili paydaşlarıyla üretmek, güç birliği yapmak ve ortak hedefler belirlemek ilk önceliğimiz oldu. İlde sağladığımız birlik ve beraberliğin yanı sıra, hükümet ve yerel yönetimler nezdinde de ilimizin birçok sorunun çözümünde öncü rol üstlendik, üstlenmeye de devam edeceğiz. Borsa olarak yapacağımız organizasyon ve toplantılarla 2020 yılında da üyelerimizi işbirliği çalışmalarına yönlendirmeye, iş bağlantılarını geliştirmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz.
 
Meclis Başkanı Abdullah Deniz’in açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından 2019 Aralık Ayı Faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.
 
Haber Merkezi