Turizmde bölgenin parlayan yıldızı haline gelen Çanakkale Bu yıl 24’cüsü düzenlenen fuarında yine gözde şehirler arasında yerini aldı. Bugün sona erecek fuarda Çanakkaleli Turizmciler ve kurumlar, ziyaretçilere Çanakkale’yi tanıttılar.
 
Her yıl 60.000’in üzerinde sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turistleri ağırlayan, dünyanın en büyük 4 turizm fuarından biri olan ve bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilen EMITT’ de (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Çanakkale Rüzgarı esti.  Turizmde iddialı şehirler, birbirinden farklı destinasyonlar ile İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet  Nuri Ersoy’un  katılımı ile Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Çanakkaleli turizmciler başta olmak üzere, tur operatörleri, otelciler ve Çanakkale Turizminde pay sahibi olan şirketler Fuarda Çanakkale’yi tanıttılar. Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği, Çanakkale Rehberler Odası, Çanakkale Valiliği ve bir çok kurum Fuarda yerini aldı.  
24. EMITT Turizm Fuarında Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği ÇATOD da Çanakkale tanıtımına katkı veriyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı çatısı altında gerçekleştirilen stantta ÇATOD Çanakkale Otelleri çok sayıda seyahat acentesi ve seyahat severler ile görüşmeler gerçekleştirdi. Çanakkale’nin  turistik cazibe noktaları, Tarihi Yarımada, yeni açılan Troya Müzesi, Troya Kültür Rotası, Troya Milli Parkındaki gelişmeler ziyaretçilere aktarıldı.
Çanakkale’nin Turizmini Tanıttık
ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer “ÇATOD olarak Çanakkale ilimizin ve Ülkemizin tanıtımı ve gelişimi için her alanda durmaksızın canla başla mücadele ediyoruz. Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir’e ÇATOD ile gerçekleştirmiş olduğu iş birliği ve Çanakkale tanıtım deski imkanı için şükranlarımızı sunarız. Tarihi Alan Başkanlığımız bölge ve ülke turizmimizin gelişimi için çok güçlü değerler üretmeye devam ediyor. Başta tarihi alanın ihyası olmak üzere, batık turizmi, uluslararası tanıtımlar, gerçekleştirilen restorasyonlar ile bölge ve ülke turizmine güç vermeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Başkanlığımız himayelerinde ve Çanakkale Valiliğimiz önderliğinde büyük bir başarı ile gerçekleştirilen Troya 2018 yılından sonra Çanakkale’miz gücüne güç katıyor. EMITT Fuarında ÇATOD deskimizin haricinde 4 üye tesisimiz kendi özel standartları ile Çanakkale’mizin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. 20 kişinin üzerinde ÇATOD üyesi EMITT İstanbul fuarına katılarak gerçekleştirdiği çok sayıda görüşme ile Çanakkale’mizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Tüm kurumlarımıza ve paydaşlarımıza destekleri için sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.
 
ÇARO Çanakkale ve Balıkesir’in Turizm Potansiyelini Ziyaretçilere Aktardı
Bölge turizm potansiyelini harekete geçirmek, şehri 4 mevsim turizm deneyimini yaşayacak bir hale getirmek için çalışmalarına başlayan ÇARO ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT 2020’ye katılarak 20 ilçenin tanıtımını yapıyor. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve Edremit Körfezi Turizm Platformu İcra Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu ve ÇARO Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Yavuz ve Çağrı Tok'un katılım gösterdiği fuar ile bölgenin turizm potansiyellerini sundular.  Yurt içinden ve yurt dışından katılacak turizm profesyonellerine ve ziyaretçilerine bölgeyi en iyi şekilde tanıtarak Çanakkale ve Balıkesir’in Turizm potansiyelleri ziyaretçilere aktarıldı.    
Tarihi Alan Başkanlığı Standına Yoğun İlgi
Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Turizm profesyonellerinin buluştuğu EMITT 2020 Fuarı’nda bu sene de Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı olarak Tarihi Alanımızın tarihî ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı “Bigalı Kalesi ve Müze” temalı standımızla yerimizi aldık. Doksanın üzerinde ülkeden iki bine yakın firma ve markanın katıldığı; aynı zamanda yerli ve yabancı binlerce kişinin bir araya geldiği EMITT Fuarı’nda, standımız ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Standımızın müze bölümünde, Çanakkale Muharebeleri’nden kalan askeri ve kültürel varlıklar sergilenmekte olup özellikle ziyaretçiler savaş dönemine ait materyalleri görme imkânı bulmaktadırlar. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, fuar açılışını yaptıktan sonra Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir eşliğinde standımızı ziyaret etti” dedi.
 
94 Ülke Katıldı
Latin Amerika’dan Uzak Doğu’ya 94 ülkenin katılacağı EMITT’te aynı zamanda; sorumlu ve sürdürülebilir turizme dönüşümün nasıl gerçekleşeceği ve yeni dönemde sektör profesyonellerini bekleyenler detaylarıyla konuşulacak. Kapsamlı bir konferans programıyla; turizm ekonomisi, önemli trendler ve önümüzdeki yıllara damga vuracak teknolojik inovasyonlar gündeme taşınacak. Fuarla eş zamanlı gerçekleşecek etkinlik programında; konferanslar, sunumlar, atölye çalışmaları yer aldı.
 
Cuma Deren