İklimi, toprağı, flora ve faunasıyla kendine has özellikler taşıyan Çanakkale’de, tarımsal üretime ve buna bağlı olarak kırsal kalkınmaya ve ekonomik gelişime sağlayacağı önemli katkılar göz ününde bulundurularak, Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımıyla 2017 yılında başlanan Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmaları devam ediyor. İçerdiği 91 adet sanayi parseli ve sanayiciler ile çalışanların her türlü talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak teknik altyapı, idari ve sosyal tesisler ile çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi olacak şekilde yapılan Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin süt ve süt ürünleri başta olmak üzere et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında oldukça önemli bir potansiyeli bulunan Çanakkale’nin tarıma dayalı ekonomisini yeni ve ileri bir aşamaya taşıması bekleniyor.
Bu Beklentilerin karşılanması ve çalışmaların hızlandırılması amacı ile temaslarını sürdüren Ezine Gıda İhtisas OSB’si yönetimi, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret ettiler.  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ve Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, Çanakkale OSB Yönetim Kurulunu ziyaret ettiler. Çanakkale OSB Müdürlüğünde gerçekleştirilen ziyarette, 2020 yılında yapılması planlanan faaliyetler ve devam eden çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu  “İlimiz ekonomisinin lokomotifleri olan OSB’lerimizin alt ve üst yapılarının modernizasyonu büyük önem arz ediyor. Firmalarımızın kesintisiz enerji alması üretimlerinde kalite standartlarını doğrudan etkilediği gibi ihracat kapasitelerini doğrudan etkiliyor. Ezine Gıda İhtisas OSB tüm kurumlarımızın işbirliği ve desteği ile büyük bir hızla ilerliyor. Odamızın bir projesi olarak başlayan Ezine Gıda İhtisas OSB, Çanakkale Milletvekilimiz ve Ak Parti Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan’ın gücü ve desteği ile ülkemizin en hızlı ilerleyen Organize Sanayi Bölgesi durumunda. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Çanakkale OSB’de son yıllarda artan yatırımcılar ile cazip hale geldi. Yoğun talep alıyoruz “dedi.
 
Cuma Deren