Turan “Ben buradan Gelibolu Belediyesine çağrıda bulunuyorum; deprem bu ülkenin gerçeği. Gelibolu’da bir deprem olduğunda, bir ev yıkılsa hepimizin canı yanar. Hangi evin kentsel dönüşüm ihtiyacı varsa belediyemiz öncülük yapsın. Bunlar değerlendirilsin” dedi.
Ankara’daki çalışmalarına ara veren ve Çanakkale’ye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlçede gerçekleştirilen bir iş yerinin açılışına da katılan ve bir konuşma yapan Turan, Çanakkale’nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak Gelibolu Belediyesine çağrıda bulundu. Turan, kentsel dönüşüm ile ilgili bir çok yasayı meclisten geçirdiklerini hatırlatarak yaptığı konuşmasında, deprem yaşanmadan Gelibolu Belediyesini hasarlı ve eski evleri tespit etmeye ve yerine kentsel dönüşüm kapsamında yenileme çağrısında bulundu.
Turan deprem gerçeğini hatırlatarak “Ülkemizde güzel işler yaparken tabi ki iftira atan kıskanan olacak. Elazığ’da deprem oldu, devletimiz bütün kurumlarıyla beraber; askeri, polisi başta olmak üzere AFAD’ı Kızılay’ı başta olmak üzere bütün imkanlarıyla beraber çok kısa süre içerisinde ‘biz buradayız’ dedi, yaraları sarmaya başladı. Ben buradan Gelibolu Belediyesine çağrıda bulunuyorum; deprem bu ülkenin gerçeği. Depremin sorumlusu tek başına Ahmet, Mehmet diyemeyiz. Kiracısının da müteahhidinin de ev sahibinin de valisinin de belediyesinin de vekilinin de sorumluluğu var. Herkes aynaya baksın. O deprem geldiğinde herkesin üzüleceği, bedel ödeyeceği bir tabloyu yaşamayalım” dedi.

“Bu Gücü Gelibolu Değerlendirsin”
Turan Gelibolu Belediyesine seslenerek “ Gelibolu’muzda çok sayıda eski bina var. Kentsel dönüşüm için çok sayıda kanun geçirdik. Kentsel dönüşüm yapmak isteyen belediyelere devletin verdiği çok büyük imkanlar var. Ama ön atak olmak lazım, yol çizmek lazım. Gelibolu’da bir deprem olduğunda, bir ev yıkılsa hepimizin canı yanar. Hangi evin kentsel dönüşüm ihtiyacı varsa belediyemiz öncülük yapsın. Bunlar değerlendirilsin. Onun sorumlusu bu, bununki o demiyorum. Herkes aynaya baksın, beraber bu yükü taşıyalım kaldıralım. Türkiye artık eski Türkiye değil. Büyük mesafe kat etti, güzel işler yaptı. 22 milyon insanın son 15 yılda dönüşümden kaynaklı sağlam evlerde yaşaması gündeme geldi. TOKİ’nin yaptığı 80 binin üzerinde ev var. Alt yapı çalışmaları var, güçlendirmeler var. O yüzden Türkiye’nin bu gücünü Gelibolu değerlendirsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Cuma Deren