Bir süredir, düz ara kesimlerle yok olan Ormanların başlıca nedeni olarak gösterilen ve İl Genel Meclisi gündemine gelip, İmar inşaat izni noktasında oylanması beklenen bazı RES projeleri ayrı bir dikkat çekti..
BORÇLU KÜLÜBÜN BAŞKANI,
PROJELERİN YETKİLİ İMZASI..!
Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka’ nın, bir süredir projelere ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme getirdiği RES’ lerin, Harita Mühendisi ‘ nin bağış sözü aldığı ileri sürülen Belediyespor Kulübünün’ de başkanı olması,  çarpıcı söylemlerin artmasına yetti de arttı.
Çanakkaleliler duruma isim taktı;“Projeye imza, Bağışa adres..”
ADINI, BAŞARILARLA İŞİTMEYE ALIŞIĞIZ….!
Çanakkalelilerin, Yıldızlarda olduğu gibi, Başarılarla işitilmeye alışkın olduğu isim Belediyespor’un,  RES dosyaları ile ismi anılınca,  Kamuoyundan tepki gecikmedi.
Kamuoyundan çarpıcı çağrı geldi; “Spor’u, siyasete alet etmeyin..!”
-------------------------------------------
Tartışılan RES’ ler için, çarpıcı yorum;
İMZAYI ATTI, BAĞIŞI KAPTI..
--------------------------------------------
Çanakkale gündeminin tartışılan başlığına dönüşen RES’ lerin projelerinde imzası bulunan ismin, bağış sözü alan Kulübün de başkanı olması, çarpıcı söylemlerin adeta nedenine dönüştü.
İl Genel Meclisi’nde, inşaat imar izni için Meclis üyelerinin görüşe sunulacak RES dosyaları bir süredir, çarpıcı açıklamaların hedefi olmuştu.
Çanakkale Çevre ve Doğa denekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin sert açıklamalarda bulunmuştu. 
Tonka’ nın hedefindeki RES dosyalarında Harita Mühendisi olarak imzası bulunduğu ileri sürülen ismin, borçları ile gündeme gelen ve RES Projelerinin sahibi bir şirketten bağış sözü aldığı da iddia edilen Çanakkale Belediyespor Kulübünün de başkanı olması, tartışmaları adeta hararetlendirdi.
Kamuoyunda  dillendiği gözlenen; ”PROJELER BELEDİYESPOR’ DAN MI GEÇİYOR?” şeklindeki sorunun, RES’ lerin tartışıldığı ortamlarda yanıt aradığı gözlendi.
Çanakkale gündeminde tartışma konusuna dönüştüğü gözlenen ise,  “Bağış sözünü kap, destek çağrısı yap..!” iddiası oldu.
İl Genel Meclisi’nde, Meclis üyelerinin oylarına sunulacak RES projelerinin imar inşaat izni için, CHP İl Başkanlığınca, Partili Meclis üyeleriyle irtibata geçilip, destek sunmaları yönünde görüşmeler yapıldığı iddiası da geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.
Çarpıcı bir diğer iddia ise, RES Projesi sahibi bir şirketin, Çanakkale Belediyespor’ a, 200 bin lira bağışta bulunacağı vaadinde bulunduğu şeklindeydi.
Çevreci STK’ lardan temiz enerji olarak destek bulan ‘Yenilenebilir Projeleri’, halkın dilinde tartışır eden iddialara yenileri eklendi.
Bir süredir, düz ara kesimlerle yok olan Ormanların başlıca nedeni olarak gösterilen ve İl Genel Meclisi gündemine gelip, İmar inşaat izni noktasında oylanması beklenen bazı RES projelerinde Harita Mühendisi olarak imzası bulunan ismin, borçlarıyla gündeme gelen ve Bağış sözü aldığı ileri sürülen Çanakkale Belediyespor’ un da başkanı olduğu iddiası,  gündeme adeta damga vurdu.
Kamuoyunda; “BORÇLU KÜLÜBÜN BAŞKANI, PROJELERİN YETKİLİ İMZASI..!” ifadesiyle dillendiği gözlenen  söylemler bir yana, Çanakkalelilerin tepki verdiği duruma; “Projenin yetkili imzası, Bağışın adresine dönüştü”  şeklindeki ifadeyle değerlendirmede bulunduğu edinilen bilgilerden.
Erdem Sürek