İlçe yaşayanlarının eleştirilerine neden olduğu gözlenen karara göre, İlçe Minibüs ve otobüsleri, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ ne gidemeyecek..
Duruma, Sosyal medyadan tepki veren birçok ilçe yaşayanı, çarpıcı ifadeler kullandı;
“Hastane yolunda çift vasıta,
Hastaya çilesi kadar masrafı da düşündürücü..”

Son karara, düşündüren yorum;
“HASTANE YOLU, ÇİLE DOLU..!”

İlçede yaşayanlarının tepkisine neden Mahkeme kararı, en çok da Hastane yolcularından yorum aldı.
Şehrin sessiz sedasız gündemine dönüşen ancak sosyal medyadan hızla yayılan eleştirisel paylaşımları hayli ses getirdiği gözlenen karara göre, İElçe Minibüsleri bundan böyle Hastane’ ye yolcu taşıyamayacak.

“HASTA YOLCU, HASTANE’ YE GİDEMEYECEK..”
 İlçe yaşayanlarının, Şehre toplu taşıma hizmeti sunan Kooperatiflere tebliği edildiğini öğrendikleri karara yaptığı benzetme hayli dikkat çekti.
İdare Mahkemesi kararını; “Hasta yolcu olacak,  ancak hastaneye taşınamayacak.” İfadesi ile değerlendiren vatandaşların; “Hastane yolu, çile dolu.. Paran var ise ikinci vasıta ile hastaneye ulaş” diyerek tepki verdiği gözlendi.

ELEŞTİRİLERDEN İKTİDARDA NASİBİNİ ALDI..
İlçe’den, yeni Hastane’ ye ulaşımın çileli şekle dönüşmesine tepki veren birçok vatandaş; “Eskiden garajımız hastaneye metrelerce uzaktaydı. İki büklüm de olsa, hastaneye gidebilirdik. Şimdi, hastaneyi bulmak bile çile.” şeklinde konuşup, İktidar vekillerine soruna çözüm getirmeleri konusunda çağrıda bulunduğu gözlendi.

TEPKİ TOPLAYAN KARAR..
Hastane’ ye ulaşım konusunda ilçe yaşayanlarını kara kara düşündürenin, İdare mahkemesinden çıkan ve İlçe Toplu Taşıma Kooperatiflerine tebliğ edilen karar olduğu öğrenildi.
 Sosyal medyadan kararı paylaşan birçok vatandaş, karara neden şikayetçileri de adeta hedef gösterdi.
Paylaşımlarda, “Çanakkale Şehir içi Halk Otobüsleri’nin şikayet etmesi sonucu’ ifadesini kullanıp kararda geçen ifadelere yer verildi.
İdare Mahkemesi’nin kararı Kooperatif Başkanlıklarına Valilikçe tebliği edildi. Kararda geçen anlıtım şöyle idi;
“ Çanakkale İdare Mahkemesinin 19/12/2010 tarih ve 2019/1467 Karar No lu Kararı ilgi sayılı kararlar doğrultusunda 07/11/2017 tarih ve 2017/10 sayılı Çanakkale İI Trafik Komisyon Kararı İPTAL edilmiştir.
Alman karar gereği ilçe minibüs ve otobüsleri Mehmet Akil ERSOY Devlet Hastanesine gidemeyecek olup,  şehir içinde 18/04/2012 tarih ve 2012/43 sayılı Çanakkale II Trafik Komisyon Kararına uygun olarak Şehir içine Giriş: Beldemiz Kavşağı- Bölge Trafik önü- Atatürk Caddesi- Tansaş Kavşağı-Troya Caddesi- Havaalanı Kavşağı- Sanayi Köprülü Kavşağı- Sanayi Kavşağı-Pirireis Caddesi-Terminale varış.
Terminalden Çıkış: Terminal D-200 ve D-550 Devlet Karayolu (Çevre Yolu) üzerinden. Şehir merkezi içerisine girmeden geçiş yaparak son varış yerine intikal edecek.
Kamu-Kurum ve Kuruluşları ile özel işyerlerinde çalışmakta olan (öğrenci-öğretmen vb.) vatandaşların trafik güvenliği ile yaya ve yolcu memnuniyeti göz önünde bulundurularak. SABAH 07:00-09:00 ile AKŞAM 17:00-19:00 saatleri arasında. Atatürk Caddesinin Eski Belediye Kavşağı ile Balıkesir Kavşağı arasında kalan kısmına
girebileceklerdir.

İlçe minibüs ve otobüslerinin belirtilen güzergâh ve saat aralığında faaliyetlerini sürdürmeleri, aykırı hareket edenlere Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Taşıma Kanunu hükümlerine göre cezai işlemlerin uygulanacağının bilinmesini, oluşabilecek olumsuzlukların Önlenmesi adına şehir içi taşımacılıkla ilgili olarak Çanakkale ve Kepez Belediye Başkanlıklarının gerekli tedbirleri almaları hususlarını:  Rica ederim.”    
Çanakkale İdare Mahkemesinin Kararı’ nın İlçe Trafik Komisyon Başkanlığı başta,  Çanakkale ve Kepez Belediye Başkanlıklarına,  Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına SS. 14.Nolu Biga Birlik Küçük Oto ve Min.Taş. Koop. SS. 21.Nolu Lapseki Çardak Küçük Oto.veMin. Taş. Koop. SS. 1O.Nolu Çan Birlik Oto.vc Min Taş Koop S 48 Nolu Geyikli Sahil Koop. SS. 16 Nolu Ezine Minb. Mot. Taş. Koop. SS. 25 Nolu Ayvacık Birlik Koop.S 86 nolu Bayramiç Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Koop. SS7 nolu Yenice Birlik Koop. Adreslerine gönderildiği  edinilen bilgilerden.

Cuma Deren