İl Genel Meclisi’nde masaya yatacak RES dosyalarıyla alakalı, kamuoyunda dillendiği gözlenen ‘Spor Kulübüne Bağış Sözü’  söylemine yenileri eklendi.

İddiaya göre, Çanakkale bölgesinde RES yatırımına soyunan bir şirket, Belediye Spor Kulübüne 200 bin lira bağış sözü verdi.
İddialara eklenen bu yeni söylem, dikkatleri Belediye Spor Kulübüne çevirmeye yetti.

Söylentinin hedefindeki spor kulübünün, kira ve benzeri borçlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı, borç miktarını anlatır bazı görseller bir süre önce VİTAMİN Haber merkezine ulaşmıştı.

RES’ TEN BAĞIŞ SÖYLENTİSİNE,
RAKAM DA EKLENDİ..!

Çanakkale’de kamuoyunun diline dolanan “RES’ ten bağış..” iddialarına, rakam ve bağışın adresinin de eklendiği gözlendi.
İl Genel Meclisi’nin CHP’ li üyelerine, RES dosyaları görüşmelerinde olumlu görüş sunmaları yönünde, diyalog kurduğu ileri sürülen İl Başkanlığının, Belediye Spor Kulübüne, yatırımcı şirketten 200 bin lira bağış yapılacağı bilgisini de paylaştığı, Çanakkale kamuoyunda dilden dile dolaşan iddialara geçtiğimiz gün eklendi,
Fısıltı gazetesi gün içinde adeta erken baskılar yaptı. Bazı CHP’ li Meclis üyelerinin, yoğun ağaç kesimleri ile gündeme gelen, Merkeze bağlı köylerin ormanlık alanlarındaki durum hatırlatması ile, RES dosyalarına sıcak bakmadığı, RES şirketlerin hedefindeki bölgelerin yatırıma hazırlanmak için kesime uğradığını savunup, alehte oy vereceklerini dile getirdiği, konuya ilişkin dillenen söylemler arasında geçiyor.

BAĞIŞ İDDİASI, GÖZLERİ BORÇLU SPOR KULÜBE YÖNELTTİ..
Geçtiğimiz 12 Ocak’ da,  Belediyespor Kulübünün borçluluk miktarını anlatır bazı görselleri manşetine taşıyan Gazeteniz VİTAMİN,  “Belediyespor batmış mı?” sorusunu yönelten vatandaşların ifadelerini kaleme almıştı.
 İl Genel Meclisi’nin gündemine taşınacağı öğrenilen RES yatırımı dosyalarının, inşaat ve imar izni görüşmelerinin ne zaman yapılacağı, kamuoyunda merak konusuna dönüşe dursan, dikkatlerin Bağış sözü alan Belediyespor kulübüne yöneldiği gözleniyor.

VİTAMİN MANŞET ATMIŞTI..
Gazeteniz VİTAMİN’ in haber merkezine ulaşan ve bir hemşehrinin kaleme aldığı iddialar, yanıtı merak konusu soruyu gündeme getirmişti.
“Belediyespor batmış mı?” sorusunu akıllara getiren ifadelerde; “Şehrimizde Çanakkale Belediyesi himayesinde gerek tahsis gerekse ihale yoluyla verilmiş olan otoparkların durumları ile ilgili maddeler halinde bilgi vermek isterim.”  denilerek, örneklemeler sıralanmıştı.
Madde madde başlıklar açılan ifadelerde, “Çanakkale Belediyespor işletmeciliğindeki otoparklar. Belediyespor’ a maddi destek sağlamak amacıyla tahsis edilen yol kenarı otopark alanları ve Kilitbahir motor iskelesi yanındaki otopark alanı.  Belediyespor Başkanlığında  işletilen  otopark alanları, şöyle de bir ayrıntı var Kilitbahir motor iskelesi yanındaki otopark alanı, bir siyasetçinin vekilliği kesinleşinceye kadar  en yakın arkadaşı tarafından işletildi ve çok ciddi paralar kazanıldı.
Bu alandan, sonra çıkan dedikodulardan dolayı yer Çanakkale Belediyespor’ a devredilmek zorunda kaldı. Bugün itibari ile Belediyespor’ un işlettiği otopark alanlarının toplam kira ve vergi borcu 774.023,32 tl gibi çok ciddi rakama ulaştı…” şeklindeki çarpıcı iddia yer almıştı.

Erdem Sürek