AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, geçtiğimiz Pazartesi günü kapılarını açan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Ölçek, yeni hizmet binasında inceleme yaparak, yeni kütüphane hakkında Müdür Osman Zeki Coşar’dan bilgi aldı.

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri kentte faaliyet gösteren kurumlara yönelik gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında geçtiğimiz Pazartesi günü kapılarını açan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler. Bir dönem Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan bina Troya Müzesinin açılması dolayısı ile bir bölümü kütüphaneye çevrilme kararı alınmasının ardından yapılan çalışmalar sonrasında Kütüphane hazır hale gelmişti. Geçtiğimiz Pazartesi Vali Orhan Tavlı’nın da ziyaretinin ardından kapılarını açtı. Özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Kütüphaneyi   AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri de ziyaret ederek incelemelerde bulundular.
 Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar'dan yeni kütüphane ile ilgili bilgi alan Ölçek, kütüphaneye üyelik işleminide gerçekleştirdi. Ölçek ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede "Eski müze binamız 1985 yılında yapılmış bir binaydı. Troia müzemizin devreye girmesiyle bu alan boşaltılmıştı. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler ile Çanakkale'mize yakışır bir kütüphanenin buraya yapılmasının uygun olduğu görüşüne varıldı. Sayın vekillerimizin de desteğiyle bu alam şuan modern bir kütüphaneye kavuşturuldu. Bina 3 ana bölünmüş. İdari birimlerde yerel tarih kütüphanesi gibi önemli bir bölüm hizmete açılmış. Bunun yanında 200 metrekarelik çocuk bölümü de çocuklarımızın hizmetine sunulmuş. Okuyucu salonları bölümünde engellilerimizde düşünülerek görme engelli bölümü oluşturulmuş. Binanın depo bölümü de değerlendirilerek 13 bin kitap bu alanda sergileniyor. 2019 yılında 65 bin kitabın bulunduğu, 17 bin üyenin faydalandığı bilgisi de bizlere verildi. Buda bizleri oldukca mutlu etti. Buradan tüm Çanakkale halkını modern kütüphaneyi ziyaret etmeye 4510davet ediyorum" dedi.
 
Şerife Erdem