Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleri ile Antrenör Gökhan Alkan önderliğinde kurulan Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Yıldız Kızlar Takımı çıktığı ilk grup müsabakasından galip çıkarak bölge birincisi oldular.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün dest5ekleri ile Antrenör Gökhan Alkan önderliğinde kurulan Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Yıldız Kızlar Takımı yoğun çalışmalarının ardından ilk kez 19-22 Ocak  tarihleri arasında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen TFF Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında sahaya çıktılar. TFF Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası birinci turda ev sahibi Tekirdağ G.H.S.K.’yı 3-0 yenerek grup birincisi oldu.

Tek Maçla 2. Tura Yükseldiler
TFF Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası 1. Turunda Çanakkale’yi temsil eden ve kısa sürre önce oluşturulan Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Yıldız Kızlar Takımı çıktığı ilk maçı galibiyetle tamamladı. Tekirdağ’da gerçekleştirilen Grup Müsabakalarından çekilme kararı alan Çerkezköy 1923 G.S.K. ve Kırklar Yıldızı G.S.K. kulüplerinin ardından Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Yıldız Kızlar Takımı ve Tekirdağ G.H.S.K. grup birinciliği için tek maça çıktılar.   daha önce 3 kez bu turnuvaya katılmış tecrübeli Tekirdağ G.H.S.K. ile  karşılaşan Çanakkale temsilcimiz il yarıda kaydettiği 3 gülle maçı tamamladı.
 Maça iyi başlayan, İyi bir oyun ve mücadele sergileyen Çanakkale Temsilcisi Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Yıldız Kızlar Takımı  Buse(2) ve Ela’nın ilk yarıda attığı goller ile sahadan 3-0 net bir skorla ayrıldılar. Bu galibiyetle grubunu 1. sırada tamamlayan Çanakkale temsilcisi Türkiye Şampiyonası’nda 2. Tur’a gitme hak kazandılar.

Kadın Futbolunda Çanakkale’nin İsmini Duyuracağız
Maçın ardından bir değerlendirme yapan Antrenör Gökhan Alkan  “Çok yeni bir oluşumuz ve kızlarımız ilk defa böylesine bir organizasyonun içinde yer alıyorlar. Maç öncesi hepsi çok heyecanlıydı. Ancak maça çıktıklarında ise birer profesyonel gibi kendilerine yakışır bir şekilde futbollarını oynadılar ve rakiplerini yendiler. Sahadaki mücadeleleri ve güzel bir oyun sergilediklerinden dolayı hepsini tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel sonuçlar alıp Kadın Futbolunda Çanakkalelimizin ismini de duyurmak istiyoruz. Bizlere inanan, güvenen ve desteklerini esirgemeyen AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz ve Kızlarımızın Ablası Sn. Jülide İskenderoğlu’na, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Aziz Sinan Alp’e, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Sedat Bektaş’a, ASKF Çanakkale Genel Başkanı Dr. Firuz Erdil’e ve Kulüp Başkanımız Alper Doğmaz’a her daim yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Cuma Deren