Vali Orhan Tavlı, beraberinde Çanakkale Turistik Otelciler İşletmecileri ve Yatırımcıları Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği  (TÜRSAB) Çanakkale Balıkesir Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik, İstanbul ziyaretinde Çanakkale Turizmi için çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiler. Kültür gezilerinin arttırılması içine Zeytinburnu Belediyesi, Troya Müzesi ve Bükreş Fuarı için ise TÜRSAB Genel Başkanı İle görüşmeler gerçekleştirildi.

Troya yılının ilan edildiği 2018’de Kültür ve Turizm Müsteşarı olarak görev yapan, şimdi ise Zeytinburnu Belediye Başkanlık görevini yürüten Ömer Aksoy, 2018 Troya yılı kapsamında Çanakkale’ye kazandırılan bir çok çalışmada büyük destekleri bulundu. Yapılan bu destekler için hem teşekkür, hem de yeni projeler için Zeytinburnu Belediyesini ziyaret eden Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Belediye Başkanıo Ömer Aksoy ile de bir araya geledi. Vali Orhan Tavlı’ya  Çanakkale Turistik Otelciler İşletmecileri ve Yatırımcıları Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği  (TÜRSAB) Çanakkale Balıkesir Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik eşlik etti.

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Gezilerini Sıklaştıracak
Ziyarette müsteşarlık döneminde Çanakkale ilimize gösterdikleri emek ve katkıları nedeniyle Vali Orhan Tavlı ve Beraberindekiler teşekkür etti. Çanakkale ile Zeytinburnu arasında yapılacak işbirlikleri ve projeler hakkında da görüş Alışverişinin yapıldığı ziyarette Zeytinburnu Belediye Başkanı  Başkan Ömer Arısoy Zeytinburnu Belediyesi olarak Çanakkale kültür gezilerini arttırarak devam edeceklerini belirtti.

TÜRSAB’a Ziyaretinde Troya Müzesi ve Bükreş Fuarı Konuşuldu
Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale Balıkesir BTK Başkanı Ahmet Çelik, Zeytinburnu Belediyesinin ardından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği  (TÜRSAB) ziyaret ettiler. TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı ile bir araya gelinen Ziyarette TÜRSAB’ın Çanakkale’ye olan katkıları nedeniyle teşekkür edildi. Troya Müzesinin 2020 Avrupa Yılın Müzesi Emya Ödülü Finalistliği süresinde farkındalık yaratmak için Troya Müzesini içeren bir farkındalık çalışması yapılması ve Çanakkale ilimiz için önemli yurtdışı pazarlardan biri olan Romanya pazarına istinaden Bükreş Romexpo TTR Turizm fuarında stant açılması konularında TÜRSAB Genel Merkez tarafından çalışma yapılması konularında fikir birliği sağlandı.
 
Şerife Erdem