İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesajı yayımladı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz mesajında şu cümleleri kurdu; “Sevgili öğrencilerimiz, değerli meslektaşlarım ve kıymetli velilerimiz; 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Değerli öğrencilerimiz için on beş günlük bir tatil süreci başlıyor. Öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor, öğrencilerimizi güçlü yarınlara hazırlayan öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz; 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemini geride bırakmanın heyecan ve gururunu bir arada yaşıyorsunuz. Sizleri bu vesileyle, okul hayatınızda bir dönemi bitirmiş olmanız dolayısıyla tebrik ederim. Aldığınız karne sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın bir belgesidir. Karne kesinlikle kişiliğinizin, erdemlerinizin veya zekânızın göstergesi değildir. Önemli olan, yarınlara hazırlandığınız bu günlerde eksiklerinizi görmeniz ve çalışmaya devam etmenizdir. Ülkemizin geleceğine yön verecek olan sizlersiniz.  Milli ve manevi değerlerine bağlı olmak, araştırmak, sorgulamak, zamanı yaşarken gelecekteki yeniliklere uyum sağlayabilmek sizleri daima bir adım öteye taşıyacaktır. Sizlere güzel ve verimli bir tatil diliyorum, tatil sonunda dinlenmiş, enerjik bir şekilde ikinci yuvanız olan okullarınıza dönmenizi bekliyorum.
 
Değerli meslektaşlarım; öğrencilerimizi yaşamlarını sürdürmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmanın yanında, onları akademik anlamda üst seviyelere taşımak için gösterdiğiniz çaba bizler için son derece kıymetlidir. Ahlaki değerlerle süslenip, bilimsel temellerle yükselen bir neslin yetişmesine gayret ediyorsunuz. Geleceğe dair umutlarımızı, toplum olarak, sizin sayenizde taze tutuyoruz. Eğitim ve öğretim dönemi boyunca 2023 Eğitim Vizyonu hedefleriyle güçlü yarınlarımızın teminatı öğrencilerimiz yetiştirilmesinde gösterdiğiniz gayretten dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.
 
Kıymetli velilerimiz; çocuklarımızın karnelerinde iyi notlar olduğu gibi zayıf notlar da olabilir. Notları ne olursa olsun çocuklarınızın nottan daha değerli olduğunu onlara her daim hissettiriniz. Sizlerin de malumudur ki, hiçbir çocuğun değer ölçüsü notlar değildir. Esasen yapılması gereken iş, geride bıraktığımız dönemi her şeyiyle iyi analiz etmek ve ona göre rota belirlemek olmalıdır. Tatil döneminin sağlıklı bir şekilde planlanması ve değerlendirilebilmesi açısından değerli velilerimiz de dikkatli olmalı, tatilin nitelikli bir şekilde geçmesi sağlanmalıdır. Bize rahat ve kolay gelen modern dünyanın alışkanlıklarını çocuklarımıza dayatmak yerine, onların kendi yollarını bulmalarına yardımcı olmalı, kendilerinin yaratıcılıklarla dolu dünyasını anlamaya çalışmalıyız. Eğitim öğretim sürecinin sorumluluğunu paylaştığımız idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm personelimizle birlikte bizler, öğrencilerimizin bedenen ve ruhen sağlıklı kişilikler olarak yetişmesinde, bilgiye en doğru ve güvenli biçimde erişmelerinde daima yanlarında olacağız. Sizlerle bir ve beraber olacağımız inancıyla çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.”
 
Haber Merkezi