Yerel sanatçıları desteklemek amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen Kültür sanat etkinlikleri kapsamında Ocak Ayı etkinlikleri arasında bulunan ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Güliz Baydemir'in  kişisel eserlerinin yer aldığı Nuh’un Gemisi  Sergisi kapılarını sanatseverlere açtı. Yoğun ilgi gören sergide sanatçı fantastik bir atmosfer içerisinde doğa görünümlerini, insan ve çeşitli hayvan figürlerini işledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Güliz Baydemir, Nuh'un Gemisi efsanesinden yola çıkarak oluşturduğu sergide, fantastik bir atmosfer içerisinde doğa görünümlerini, insan ve çeşitli hayvan figürlerini kurgulayarak eserler ortaya çıkardı. İlham aldığı Nuh’un gemisinde, kafasında canlandırdığı hayvan türleri, insan yaşantıları ve doğa manzaraları muhteşem tekniği ile tuvale yansıtan sanatçı, Sanatseverleri kendine hayran bırakan tablolar oluşturuldu. Yerel sanatçıları desteklemek amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen Kültür sanat etkinlikleri kapsamında Ocak Ayı etkinlikleri arasında bulunan Nuh’un Gemisi Sergisi Yazar ve Sanatçı Evinde kapılarını sanatseverlere açtı.
ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Güliz Baydemir'in kendi eserlerinden oluşan “Nuh'un Gemisi” sergisi açılış etkinliğine çok sayıda sanatsever katıldı. Yoğun ilgi gören sergi 22 Ocak’a  kadar Yazar ve Sanatçı Evinde ziyarete açık olacak.
 
Şerife Erdem