Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü gerçekleştirdiği Sanat Etkinlikleri kapsamında  ‘Akşam Yemeği’ tiyatrosu iki gün peş peşe sahnelendi. Bursa Devlet Tiyatrosu Oyuncularının sahnelediği Tiyatro yoğun ilgi gördü.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gerçekleştirdiği Tiyator etkinlikleri kapsamında 2018-2019 sezonu boyunca 7 dev devlet tiyatrosunu Çanakkale sanatsever ile buluşturdu.  Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Devlet Tiyatroları ile dram sanatının yerli ve yabancı en seçkin eserlerini Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Sivas, Trabzon ve Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü sanatçılarınca temsil edilen repertuvar oyunlarını tiyatro seyircileri ile buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘Akşam Yemeği’ ile 2020’nin kültür etkinliği sezonu açılmış oldu.   10 Ocak’ta  ilki sahnelenen oyunun ikinci gösterimi 11 Ocak’ta seyirci ile buluştu. Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda gerçekleşen gösterime Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ramazan Bayrak ve tiyatroseverler katıldı.

 Herman Koch’un yazdığı, Can Çelebi’nin dilimize çevirdiği, Süheyla Elbaş Zeybek’in yönettiği oyun; Ergenlik çağındaki üç gencin, bir bankamatikte karşılaştıkları evsiz bir kadını hunharca öldürmesinin ardından “küçük burjuva” ailelerini lüks bir restoranda akşam yemeğinde bir araya getirerek, “şiddet” olgusunu masaya yatırmasını konu alıyor. Oyunun başrollerini Ufuk Şener, Demet Oran, Ayşe Dinç Yıldız, Cem Arabacıoğlu, Melike Ergüzen paylaşırken; yönetmen yardımcılığı Kemal Okur’a, dekor tasarımı Cenk Oral’a, kostüm tasarımı Özge Akarsu’ya ışık tasarımı Yakup Çartık’a ve müzik Gürkan Çakıcı’ya ait. Can alıcı soruların sorulduğu ve akşam yemeğinde kurulan vicdan mahkemesinin gözler önüne serildiği oyun sanatseverlerden büyük alkış aldı. Oyun sonunda Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları ÇOMÜ’lü öğrencilerle fotoğraf çektirdiler.
 
Şerife Erdem