Türkiye Belediyeler Birliği ve Kardeş Belediyeden Geyikli Belediyesine  6 araç verildi. Hizmete sokulan 6 araç için belde de düzenlenen törene katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Tura, CHP Belediyesi döneminde Geyikli Belediyesine yine CHP’li Belediye olan Avcılar Belediyesi tarafından verilen, ancak 31 Marttaki seçimlerde AK Partiye geçen Geyikli Belediyesine yolladığı ihtarname ile araçları geri isteyen Avcılar Belediyesine göndermede bulunarak “Geyikli’de araçların geri alınması büyük yanlıştı. Ama bu bizi motive etti. Daha çok çalıştık, daha çok ürettik. Giden 2 tane oldu ama, gelen 6 tane oldu. Bugün 6 tane hizmet aracımızı hizmete alıyoruz. Bu çok kıymetli bir iş” dedi.  
 
Çanakkale’nin Turistik Beldesi olan Geyikli Belediyesi, İlçede daha fazla hizmet yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Mevlüt Oruçoğlu girişimleri ile yapılan çalışmalarda Çevre Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kardeş Belediyeden Geyikli Belediyesine  6 araç verildi. Belediye bünyesine katılan bu 6 aracın hizmete başlaması ve Uluova Süt Çiftliğin sahibi M. Akif Hut’un  Beldeye  kazandırdığı engelli WC, sağlık kabini, bebek bakım odası projesinin açılışları AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Çanakkale’nin en önemli Turizm merkezlerinden biri olan Geyikli Beldesi hizmet çalışmaları kapsamında bünyesine 6 yeni araç daha kattı. Özellikle yaz aylarında yoğun bir nüfusa ev sahipliği yapan Geyikli Belediyesi, daha etkili bir hizmet için araç filosuna 6 yeni araç katarak genişletti. Araçların yanı sıra, Uluova Süt Çiftliğin sahibi M. Akif Hut’un  Beldeye  kazandırdığı engelli WC, sağlık kabini, bebek bakım odası projesi de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Beldede düzenlenen törene AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, AK Parti il Başkanı Naim Makas, Çanakkale ilçe ve Belde Belediye başkanları, kamu kurum kuruluş amirlerim ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Çanakkale’de yaşanan turizm sıçramasına değinerek “Bölgemizin ayağı kalkması için güzel işler yapıyoruz. Turizm Çanakkale’nin kaderi, turizm bu bölgenin ekmeği tabiri caiz ise. Sırf Geyikli değil, bölgemizdeki özellikle Troya 2018 Yılı ile beraber başlayan kalkınma, altyapı hamlesi  bölgeye büyük bir ivme kazandırdı. Tüm dünyada, Türkiye’de turizm daralırken, Çanakkale bu daralmayı yaşamadı neredeyse. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi Troya Yılının katkısıydı. Turist azaldı. Daralma oldu geçen senelerde. Fakat  Geyikli’de bu olmadı, Troya’da bu olmadı, bu bölgede olmadı. İsabetli işler yaptık. Hep beraber saldırdık. Valisi, kaymakamı, belediyesi ve ortaya koyduğumuz performansla beraber bölgemizdeki Troya Yılı tüm bölgenin turizm kaderini değiştirmiş oldu. Fakat biz o turizm yılını sadece 2018 yılı için düşünmüyoruz. O başlangıç oldu. Hale altyapıları, çevre köylerin açık hava müzesi haline gelmesi, birçok tanıtım filminin yapılması gibi etkinliklerle Troya yılını yaşamaya devam ediyoruz. Bundan 1 ay kadar önce NATO  zirvesi için İngiltere’deydik. Orada birçok yabancının hep Troya ile ilgili hatıralarına vurgu yaptığını gördük. Yabancı vekillerin büyük çoğunluğu Troya’nın bu son dönemdeki hareketini görmüş oldular. Çok keyif aldım bu işten. Biz burada insanımızın ekmek yemesi, zeytincimizin daha çok para kazanması, tarımcımızın daha iyi iş yapması için bölgeye turist gelmesi çok önemli. O yüzden yeni dönemde Troya Yılı’nı, Geyikli’nin, Ezine’nin kaderi olarak gördüğümüz bu yılı kapatmak değil, aksine büyüterek devam etmek istiyoruz” dedi.

“Geri İstenen İki Araç Yerine 6 Tane Aldık”
Konuşmasında CHP Belediyesi döneminde Geyikli Belediyesine Avcılar Belediyesi tarafından verilen, ancak 31 Marttaki seçimlerde AK Partiye geçen Geyikli Belediyesine yolladığı ihtarname ile araçları geri isteyen Avcılar Belediyesine de göndermede bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan “Çalışkan bir belediye başkanımız var. Teşkilatımızla beraber güzel işler yapıyorlar. İlk geldiğimizde teslim aldığımız belediyede Avcılar Belediyesi’nin birkaç tane aracı vardı. Başkan bana gösterdi. Araçların geri alınması için 4-5 defa ihtar, yazı, uyarı gönderdiler. ‘Aracı ver’ diye. Ben size Geyikli’den soruyorum, bir tane muhalif diye ifade ettiğimiz belediye başkanının gelip bize makul bir talebi olduğunda yardım etmemezliğimiz oldu mu? Bir tane kaybettiğimiz belediyeden geri almak istediğimiz bir hizmet aracı tarzı bir değişimiz oldu mu? Bunlar yakışmaz. Biz muhalif olabiliriz, farklı partilerden olabiliriz. Ama bayrağımız tek, devletimiz tek, milletimiz tek, vatanımız tek. O yüzden Avcılar Belediyesi’nin gelip de Geyikli’den araç geri almasını çok ayıplıyorum.  Yol yapınca o yoldan sadece AK Partili geçmeyecek, CHP’lide geçecek. Beraber yaşıyoruz. O yüzden milli konularda, yerel konularda, hizmet konularında bir arada olmamız lazım. Geyikli’de araçların geri alınması büyük yanlıştı. Ama bu bizi motive etti. Daha çok çalıştık, daha çok ürettik. Giden 2 tane oldu ama, gelen 6 tane oldu. Bugün 6 tane hizmet aracımızı hizmete alıyoruz. Bu çok kıymetli bir iş” dedi.          
       

“Yazışmalar Sürüyor İlk Kazma 2021’de Vurulacak”
Bülent Turan konuşmasının devamında ilçede yapılan faaliyetler ve yapılacak hakkında da bilgi vererek, özellikle kadınların yoğun talebi olan doğalgaz için ilk kazmanın gelecek sene vurulacağını söyledi. Turan “ Bölgemizde yeni dönemde dalış turizmiyle ilgili büyük iddialarımız var. Mecliste çalıştık, gayret ettik. Kanunu geçirdik. Bundan sonraki işler yerel dinamiklerin. Alan Başkanlığımız, valiliğimiz, kaymakamlığımız çalışacaklar ve dalışla ilgili yeni bir sayfa açacağız. Dalış turizmi kıymetli bir turizm. Bundan Geyikli’de etkilenecek. Saroz’dan buraya kadar dünya kadar denizle ilgili imkanımız var. Çanakkale Savaşları’ndan kalan batıklar, dünyanın ilgisini çekiyor. Dalış turizmin muhatabı olan insanlar, daha çok ekonomik imkanı iyi olan insanlar. Adam buraya geldiği zaman, aynı gün dalamayacak. Önce tatil yapıyor, dinleniyor, dalmışsa bir gün, iki gün ara veriyor. Bir daha dalıyor, bir daha ara veriyor. Yani gel git turist değil. Gelip kalan, buranın otelini, yemeğini, imkanını, tarımını değerlendiren insanlar. O yüzden istiyoruz ki bir an önce bu işi yapalım. Bunları yaparken aynı şekilde başkanımızın talebi doğrultusunda buraya UEFA standartlarında bir futbol sahası sözümüz var. Daha bir yıl geçemeden temelini attık, 1-2 ay içerisinde bitiriyoruz. Bölgeye örnek bir futbol sahasını inşallah beraber açacağız. Bölgemize kadınlarımızın daha çok ifade ettiği bir doğalgaz talebi vardı. İlk daha koltuğa oturur, oturmaz ilgililerle görüştük. Hamdolsun yoluna koyduk. Bu yıl içerisinde yazışmaları, izinleri bitirmeyi, 2021’de de ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Bizim şimdiye kadar adım atıp da bitirmediğimiz işimiz olmadı. Geyikli’miz de aynı şekilde doğalgazın geldiğini hep beraber açılışını yaparak şahitlik edeceğiz. Onun dışında başkanın ifade ettiği birkaç yerde gençlerimizin daha rahat sporun gelişmesi için basket sahası talebi vardı. Küçük butik değişik yerlerdeki basket sahaları için Ocak sonunda anlaşmasını yapıyoruz. Bu yıl içerisinde de onları yoluna koyacağız. Geyikli, ne istiyorsa bir emrindeyiz” dedi.
 
Turan Konuşmasının devamında “Yine onun dışında bölgemizde büyük bir termal suyumuz var.  Termal su boşa gidiyordu. Özel İdare ile görüşüldü, bir araya gelindi. Bölgemizde termal suyun kullanılması, hem turizmde, hem evlerin ısıtılmasında kullanılması için altyapı çalışmaları başlatıldı. Başkanımız takip edecek. İnşallah onu da hayata geçireceğiz. Biz bunları yaparken zaman zaman görüyorsunuz. Meclis başta olmak üzere ithamlar, iftiralar, hakaretler oluyor. Hiç önemli değil. Bu millet 17 yıldan beri bize sahip çıktı. Seçim oldu oy verdi. Ekonomik sorun oldu sabretti. Darbe girişimi oldu can verdi. Ama bu millet bize hep sahip çıktı. Biz yanlış yapmazsak, biz kendi aramızda kavga etmezsek, ufak hesapların adamı olmazsak Çanakkale’de de, Türkiye’de de daha çok uzun yıllar iş yapma imkanı buluruz. Geyikli hizmetin tadına yeni varmaya başladı. Bölgenin ayağa kalkması için hep beraber çalışacağız. Türkiye artık eski Türkiye değil. Dünya ya yön veren, şekil veren, toplantı yapan, ittifaklar kuran, arabulucu olan 3,4 tane lider var. Libya Akdeniz’in karşı tarafı. Ama askerimizle konuştuk, uluslararası toplantılarda dile getirdik. Yapılan anlaşmayla Libya bizim sınır komşumuz oldu. Libya ile Çanakkale arasından komşuluk var artık tabiri caiz ise. Libya ile Türkiye sınır komşusu oldu. Ö bölgedeki balıkçılıktan, doğalgaza kadar. Petrolden, diğer imkanlara kadar. Her türlü adımda artık Akdeniz’e kıyısı olmayanlar değil, bizzat Türkiye’nin onayı gerekecek. Biz bunu yaparken tüm partilerin beraber ‘evet’ demesini isterdik. Ama terörle arasına maalesef mesafe koyamayan, silahlara susturucu olan o malum parti ve onun yandaşı olan parti ‘evet’ demedi. Bugün gazetelerde gördüm. Sayın Deniz Baykal, eski genel başkan ‘bu işten gurur duyuyoruz’ demiş. ‘Bu iş Türkiye’nin lehine’ demiş. ‘Bu işin devamında fayda var’ demiş. Yani milli olmak, yerli olmak böyle bir şey. Partiler farklı olabilir. Siyasette polemik olur. Ama ortak faydalarda, Türkiye’nin ortak iş yaptığı konularda böyle ihtilaf olur mu? Fakat gördük ki o partide isim benzerliğinden başka bir hatıra kalmamış. Biz isteriz ki milli meselelerde bütün partiler, bütün kurumlar hep beraber tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyebilsin. Bunu bekleriz. O yüzden aracı parti değişince geri alırım, Libya’ya asker gidecek, ‘hayır’ derim tarzı ufak hesapların hiç kimseye faydası yok. Avcılar Belediyesi’nin aracı burada geri alması ne kadar siyasi polemik konusu ve yanlış bir işse, Libya tarzı bir meselede, ulusal bir meselede partilerin bir araya gelip beraber iş yapmaması o kadar yanlış bir iştir. Biz istiyoruz ki ülkemizin büyümesinde, kaderinin değişmesinde hep beraber rol alalım. Artık Türkiye içe kapanan bir ülke değil, artık Türkiye ufak bir ülke değil. Geyikli tüm ağırlığına rağmen söylüyorum nüfusu 4 bin civarı. 4 binlik beldede şu 6 ay içerisinde, 6 araç aldık. Ondan diyorum Türkiye eski Türkiye değil. Geyikli’de eski Geyikli değil. 6 araç 6 ayda alınır mı? O yüzden Türkiye’nin büyüdüğünü, Geyikli’nin büyüdüğünü hep beraber yaşayacağız. Öz güvenle ülkemize sahip çıkacağız. Özgüvenle yeni politikalarda, yeni milli duruşlarda beraber yol yürüyeceğiz” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından, hizmete sokulan altı araç için kurban kesilerek dualar okundu. Direksiyona geçen AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ve Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu araçları test ettiler. Yapılan araç testinin ardından Uluova Süt Çiftliğin sahibi M. Akif Hut’un  Beldeye  kazandırdığı engelli WC, sağlık kabini, bebek bakım odası projesi ile açılan WC’lerin de açılışı yapılarak gezildi.
 
Şerife Erdem