Çanakkale'de 8 yıl böbrek nakli bekleyen 69 yaşındaki Mehmet Baştimur, bir buçuk yıl önce hizmete giren ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi organ nakli ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen organ nakli ile eski sağlığına kavuştu. Evli, 4 çocuk ve 4 torun sahibi emekli Mehmet Baştimur, bir buçuk yıldır sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Mehmet Baştimur, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından böbreği bağışlanan Şenel Öksüz'ü unutmadı.
Yıllardır sağlığına kavuşmak için İstanbul ve Bursa’da özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelerinin kapısını çalarak şifa arayan Mehmet Baştimur, organıyla hayata tutunduğu Şenel Öksüz için Çanakkale'de Necippaşa Camii'nde mevlit okuttu. Mevlid-i şerife Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Mehmet Baştimur ve ailesi ile Bursa’dan Organ Nakli Koordinatörü Dr. Timur Didinen katıldı.
Dr. Azem Ülkü, “Mehmet Baştimur ağabeyimiz, diyaliz makinesine bağlı olarak 8 yıl yaşadı. Haftanın 3 günü oradaydı. Geri kalan 4 gün de birilerinin yardımına sürekli ihtiyaç duyuyordu. 15 ay önce Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları nakledilen Mehmet Baştimur sağlıklı bir şekilde haftanın 7 gününü doya doya yaşıyor. Ailesiyle birlikte oluyor. Kordonda geziyor. Sohbet ediyor. İşine gücüne bakıyor. Kendisine organlarını bağışlayanı unutmadı. Gıyabınde mevlid-i şerif okuttu. Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.
Dr. Timur Didinen ise, “Organları bağışlanan kişi Bursa’dan çıkmıştı. Onun için buraa geldim. Hastamızın bu kadar sağlıklı yaşadığını görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.
8 yıl aradan sonra sağlığına kavuşan Mehmet Baştimur ise, “Çok şükür her şeyi yiyebiliyorum. Ailemle gezebiliyor, zaman geçirebiliyorum. Vefat eden hanımefendinin böbrekleri bağışlandı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine teşekkür ediyorum. Bugün onun adına mevlit okutuyorum. Artık günde 3-4 litre su içiyorum. İstediğimi yapabiliyorum” diye konuştu.
Okunan mevlid-i şerifin ardından vatandaşlara tespih dağıtılıp, lokum ve pilav ikram edildi.












 


Kaynak: İHA