Çalışma ve İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projeleri Hibe Desteği Biga’da da uygulandı. Projesini oluşturan İlçeye bağlı Tokatkırı Köyü’nde ikamet eden Tamer Tosun’a hibe desteği sağlandı.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilmesi amacı ile İŞKUR tarafından başlatılan Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projeleri Hibe Desteği Kapsamında belirlenen sürede projesini hazırlayan İlçeye bağlı Tokatkırı Köyü’nde ikamet eden Tamer Tosun’a hibe desteği sağlandı.

Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacı ile hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale İŞKUR tarafından engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma projeleri kapsamında Biga İlçesine bağlı Tokatkırı Köyü’nde ikamet eden Tamer Tosun’a hibe desteği almaya hak kazandı.  Hibe desteği ve 4 adet büyük baş hayvan kazanan Tosun için gerçekleştirilen program ile hayvanları ve hibe çeki teslim edildi.  Tokatkırı köyünde düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Can, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İŞKUR İlçe Müdürü Ahmet Uzuner, İlçe Jandarma Komutan V. Alaattin Demirkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Tokatkırı Köyü Muhtarı Kadir Tül ve köy halkı katıldı.

Hibe Desteği kapsamında  Tamer Tosun’a hayvancılık yapmak üzere 36.000 TL hibe ile 4 adet büyükbaş hayvan programa katılan protokol tarafından teslim edildi. Ayrıca işyerinin 1 yıllık elektrik, su gibi giderleri de İŞKUR tarafından finanse edilecektir. Proje, İŞKUR takibinde ve desteğinde 3 yıl devam edecek.

Cuma Deren