Vali Orhan Tavlı, Hafta içi bir dizi ziyaret için Çanakkale’ye gelen konsolos ve büyükelçileri ağırladı. Vali Orhan Tavlı, hafta içi Çanakkale Belediyesi'nin hibe faydalanıcısı olarak İspanya Tarragona Belediyesi, Tarragona Akıllı Şehir Platformu ve Türkiye Bilişim Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi kapanış toplantısı için Çanakkale’ye Gelen  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Çeşitli Temaslarda bulunmak için Kentte bulunan Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Jinhui Mun ve son olarak Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson ile bir araya geldi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Vali Orhan Tavlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Orhan Tavlı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile bir süre görüşerek sohbet etti. Çanakkale’nin tarihi, turistik, doğal güzelliklerinin ele alındığı ziyarette AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger Çanakkale’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Yapılan görüşmelerin ardından Vali Orhan Tavlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Vali Orhan Tavlı Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in ardından  Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Jinhui Mun’u kabul etti. Koreli Büyükelçi ve Konsoloslarının gerçekleştirildiği ziyarette; 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan ve yapımı hızla devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale’nin tarımsal ve ekonomik gelişimine büyük bir katkıda bulunacak olan 91 adet sanayi parseli ve sanayiciler ile çalışanların talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak teknik altyapı idari ve sosyal tesisler ile çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi olarak planlanan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Troya Müzesi ve Kore Cumhuriyeti ile ülkemiz arasındaki işbirliği, tarihi ve dostluk bağları ele alındı.   Çanakkale’nin tarihi, turistik, doğal güzelliklerinin ele alındığı ziyarette Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang, Çanakkale’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Yapılan görüşmelerin ardından Vali Orhan Tavlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Vali Orhan Tavlı’nın bir başka yabancı konuğu ise Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson oldu. Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç’in de bulunduğu ziyarette Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson ile bir süre görüşerek sohbet etti. Çanakkale’nin tarihi, turistik, doğal güzelliklerinin ele alındığı ziyarette Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson, Çanakkale’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Yapılan görüşmelerin ardından Avustralya’da Eylül 2019’dan itibaren devam eden orman yangınlarından dolayı geçmiş olsun ve taziye dileklerinde bulunan Vali Orhan Tavlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson’a yeni görevinde hayırlı olsun temennisinde bulunup başarılar diledi.
 
Şerife Erdem