Müzede bulunan eserleri inceleyen Bakan Yardımcısı Demircan, daha sonra yaptığı açıklamada Troya Müzesi, gezenlere Anadolu’yu anlattığını söyledi.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Zaferi ve Gelibolu Yarımadası'nın Tahliyesinin 104'üncü yıl dönümü törenleri başta olmak üzere bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Çanakkale’de  Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cemil Agas, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Çağman Esirgemez ve Çanakkale Müze Müdürü Rıdvan Gölcük ile beraber Troya Müzesini gezdi. EMYA Avrupa’nın En iyi Müzesi Finalisti, TIME Dergisi’nin Dünya’nın mutlaka ziyaret edilmesi gereken 100 turistik noktasından biri seçtiği, Dünya’nın en önemli çağdaş arkeoloji müzesi olan Troya Müzesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Demircan, Müze Müdürü Rıdvan Gölcükten bilgi aldı. Yapılan inceleme gezisinin ardından sosyal medya hesabının üzerinden bir paylaşım yapan Bakan Yardımcısı Misbah Demircan Troya Müzesi, gezenlere Anadolu’yu anlattığını söyledi.
Demircan  “Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzelerinden Troya Müzemiz, bize Anadolu’nun hikayesini anlatıyor. Troya’dan Çanakkale ruhuna Anadolumuz her medeniyetin ilham ve kültür kaynağı. ” ifadelerini kullandı.

Aynalı Çarşı Esnafına Ziyaret
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Troya Müzesi ziyaretinin ardından Çanakkale Merkede bulunan Çanakkale’nin simgesi Aynalı Çarşı esnafını ziyaret etti. ‘Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı’ Türküsü ile namı sınırları aşan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği  Aynalı Çarşıyı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi.
 
Cuma Deren