Bu kapsamda kendisini ziyaret edenlerle Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşen turan taleplerini dinledi.
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, devlet desteği ile Çanakkale’deki köyler başta olmak üzere  İl genelinde gerçekleştirilen bir çok yatırımda büyük destek veriyor. Mega projelerin yanı sıra Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve projeleri olan vatandaşlara da destek olan Turan, Meclis Çalışmaları için bulunduğu Çanakkale’de hafta içi yine yoğun olarak ziyaretçi ağırladı. Hafta içi yine ziyaret trafiği yoğun olan Turan’ı  Milli Sporcu Birgül Erken, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz ve yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim heyetini, İYİ Parti’li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Avustralya Büyükelçisi  Marc Innes Brown ve Çanakkale Konsolosu  Lucas Robson’u ağırladı.
Ziyaretleri ile ilgili Sosyal Medya hesabında bir paylaşımda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “Milli Sporcumuz, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni hemşehrimiz Birgül Erken ile bir araya gelerek Çanakkale’mizin adını duyuracak faaliyetler üzerine istişare ettik. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz ve yönetimi ile bir araya gelerek Çanakkale’mizin tarım alanında beklentilerini ve çiftçilerimize yönelik yatırımları değerlendirdik. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın Genel Sağlık Sigorta Borcu olanların sağlık hizmetinden yararlanmasını 1 yıl uzatan kararını kendileriyle paylaştık. Bu karar, sigorta borcu olan çiftçilerimizi de kapsıyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ile iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini ve Doğu Akdeniz’de devam eden süreçleri değerlendirdik. Ayrıca kendilerini marka şehrimiz, şehitler diyarı Çanakkale’mize davet ettik. Genar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş ile güncel siyasi konuları ve toplum araştırmalarını istişare ettik.İYİ Parti’li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin Gökçeada’mızın taleplerini ve devam eden yatırımlarını görüştük.
Avustralya Büyükelçisi Sayın Marc Innes Brown ve Çanakkale Konsolosu Sayın Lucas Robson misafirimizdi. Gündem değerlendirmemizin yanında, Avustralya'da 24 kişinin hayatını kaybettiği, 500 milyon hayvanın telef olduğu, 2 bin+ evin yandığı yangınlarla ilgili yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Tarihten bugüne süre gelen Çanakkale - Avustralya ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
 
Cuma Deren