36 Mil uzunluğundaki Çanakkale boğazı ile, Türkiye’ nin Kuzey Ege denizindeki iki adası ve Marmara’ da deniz ulaşımının markası haline dönüşen GESTAŞ, Başarı ve yükseliş hikayesinin kahramanına dönüştü.
 
Yeni yönetimi döneminde Rotasını yeniden çizen,  yeni bir bakış açısı ve vizyonla, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet kalitesine yönelen  GESTAŞ, hizmetlerini Çanakkale Boğazı’ndaki araç ve yolcu taşımacılığıyla sınırlandırmayacağını resmen kanıtladı.

Şirket yetkilileri, geçtiğimiz ay yaptığı yazılı açıklamayla yılın ilk 7 ayında 4.3 milyon TL net kar elde ettiğini duyurmuştu.

Geçmiş yıllarda, adı ‘zarar’ a çıkan GESTAŞ, şimdi kasasında yok’u değil, var’ı barındırıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki Teknopark’ın, en büyük hissedarı olunduğunu , GESTAŞ’ ın dümenine geçen  Genel Müdür Volkan Uslu duyurdu.
Yeni döneme ‘atılım’ rotası ile başlanıldığını ve bunda da %100 başarıya ulaşıldığına dikkat çeken GESTAŞ,  ilk 7 aylık dönemde rekor kar elde edilmesinin, ‘Bu toprağın kazancı, bu toprak da kalacak’ ilkesini doğurduğunu ve bununda artık bir Ant olacağını bildirdi.

GESTAŞ’ dan gelen ve müjde algısı oluşturan açıklamada,  yüzde 53.6’lık Teknopark ortaklığıyla birlikte Çanakkale’ye hizmette farklı bir boyuta gelindiğine vurgu yapıldı.

Üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürmelerine imkan tanıyan Teknopark’ ın bundan böyle , GESTAŞ’ın ortaklığıyla birlikte, yepyeni  rotada daha verimli bir yol alacağına da dikkat çekilen açıklamada ayrıca, “GESTAŞ, Çanakkale için yol alacak” mesajı verildi.

YAZILI AÇIKLAMADAN DETAYLAR;  
 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) ’nde Teknopark’ın hayata geçmesiyle birlikte bölgede sanayi ve teknoloji transferinin gelişmesine ortam hazırlanırken yabancı sermayenin yatırım yapması da cazip hale getirilecek. Gestaş’ın ortaklığıyla birlikte özellikle denizcilik sektöründe üniversitelerle işbirliği ağı kurulacak; denizcilik sektörüne yönelik teknolojik yeni faaliyetlerin Çanakkale’de üretilmesine olanak sağlanacak.
 
Bunun yanında GESTAŞ’  da akademik çalışmalar, teknolojik buluşların etkisiyle Türkiye’de hızla gelişen denizcilik sektöründe daha iyi yerlerde olma hedefine daha hızlı adımlarla yaklaşacak. 

Teknopark; üniversiteler, AR-GE kuruluşları, firmalar ve pazar arasında bilgi ve teknoloji akışını yönetir ve teşvik eder; kuluçka merkezleri yardımıyla yenilikçi firmaların oluşmasını ve büyümesini kolaylaştırır; yüksek kalitede mekân ve olanaklar sağlar ve diğer katma değerli hizmetleri sunar. 


Kaynak: Haber Merkezi