Çanakkale zaferi ve Gelibolu yarımadasının tahliyesinin 104. yıl dönümünü muhteşem bir konserle kutlandı. Serdar Tuncer'in sunumu, Şef Mustafa Acar yönetimindeki TRT sanatçıları ve Azerin'in katılımıyla Bir Diriliş Destanı Çanakkale konserine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Türk Halk Müziği sanatçıları ve Azerin’in seslendirdiği Türkülere vatandaşlar ve ekran başındaki izleyiciler coşku ile eşlik etti.
 
 Çanakkale’de, İtilaf Devletleri’nin Gelibolu Yarımadasını tahliyelerinin 104. yıl dönümü dolayısıyla gün içinde Seddülbahir köyünde bir program düzenlendi. Programın ardından akşam ise ‘Bir Diriliş Destanı Çanakkale’ Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve TRT organizasyonuyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “9 Ocak 1916’da son düşman çizmesini Çanakkale topraklarını terk edip gittiği gün. 9 Ocak Çanakkale’nin geçilmez olduğunu dünyaya edildiği gün. Bizde Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale ruhunun bu topraklarda hiç eksik olmadığını, o kahramanları hiç unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek için sizlerle beraber çalışıyoruz. Bu törenleri böyle güzel insanlarla beraber icra ediyoruz. Mehmetçiğimizin yapmış olduğu büyük vatan savunmasını o kahramanlıkları bu millet hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacak. Bu toprakları bize vatan yapanları rahmetle, minnetle şükranla yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun”dedi.
 
Konuşmaların ardından konserde, Zafer Albayrak, Yaprak Sayar, İlker Gökkaya, Barış Akpınar, Senem Akdemir, Ahmet Tuzlu, Gürsoy Babaoğlu, Dünya Tekin, Didem Dilara Duman, Mustafa Kemal Şimşek ve Özlem Üngör tarafından eserler seslendirildi. Konsere katılan Azerbaycan Asıllı sanatçı Azerin de Türk dünyasında büyük bir yeri olan ‘Çırpınırdın Karadeniz’ türküsünü seslendirdi. Büyük bir coşkunun yaşandığı Konsere katılan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, türkülere eşlik etti.
 
İsmail Şen