BİGA HALKINA KORKU SALMA ÇABASINDAKİ ZANLILAR, ADI ‘HEP-YEK’ KONULAN ŞAFAK OPERASYONUYLA BİR BİR ENSELENDİ.
“ÇAKMA MAFYA, YATAKTA ÇÖKTÜ..!”
ÖZEL HAREKAT VE ÇEVİK KUVVET’ İN DE KATILDIĞI OPERASYON İLE, BİGA’DA MAFYACILIK OYNAMAYA KALKIŞAN ZANLILAR, UYUR UYKULARINDAN ALINDI.
Biga’da korku salıp, esnaf ve halkı haraca bağlamaya kalkışan, suç geçmişleri kabarık 9 şüpheli, Emniyet güçlerinin başarılı çalışmasıyla yakalandı.
Şafak vakti evlerine düzenlenen baskınlarla, uyur uykudayken enselenen zanlılar için,  ‘K-9’  lar da devredeydi..

Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’ da, korku salıp halkın huzurunu bozma uğraşındaki 9 şüpheli, ‘HEP-YEK’ adı verilen operasyonla çökertildi.
Özel Harekat Polisi’ nin de görev aldığı operasyonda, şüpheliler uyur uykudayken, yataklarından çekip alındı.
Alınan bilgiye göre, Biga İlçesinde huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan, esnaflardan, işyerleri ve işadamlarından zorla para istedikleri belinlenen,  uyguladıkları ürkütücü yöntemle de,  ilçede korku salmaya çalışan zanlılara, Polis Şafak operasyonuyla dur dedi.
Halktan ve esnaftan haraç isteyip,  mafyacılık oynamaya kalkışan, suç geçmişlerinin ise hayli kabarık olduğu belirlenen şüphelileri bir süredir takibe alan Biga polisi, Çanakkale KOM, İstihbarat ve Özel Harekat, Çevik Kuvvet  Şubeleri ile ortaklaşa operasyon düzenledi.
KOM Şube’nin Şila isimli K-9 köpeğinin de görev aldığı operasyonda, şüpheliler yaşadıkları adreslerde, uyur uykuda iken, yataklarından çekip alındı.
 İlçede her türlü rahatsızlığı verdiği öğrenilen  şüpheliler,  Organize Şube Müdürlüğü öncülüğünde tek tek enselendi.

DELİLLENDİRME OPERASYONLARI DA YAPILDI.
Alınan bilgiye göre, Biga’ da Mafyacılık oynamaya kalkışan 9 zanlıya, delillendirme çalışmaları kapsamında bir dizi operasyonla haklarında işlem yapıldı.
Defalarca üzerlerinde ve evlerinde yapılan delillendime çalışmalarında, 1.000 gr. uyuşturucu yakalanan, üzerlerinde ve yaşam alanlarında silah ele geçirilen, uyuşturucu ticareti yaptıkları da belirlenen ve birçok adli suç kaydı yanında,  aranmaları olan toplam 9 kişi, dün şafak vakti ‘hep-yek’ adlı operasyonla ele geçti.
Şüphelilerin,  Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının devam ettiği öğrenilirken, Operasyon Organize Şube, Biga İlçe Emniyet, KOM, Özel Harekat, İstihbarat, Çevik Kuvvet, Narkotik ekiplerinin katılımıyla, bir saat içinde sonlandırıldı.

Cuma Deren