AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,  Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown ve Çanakkale Konsolosu Lucas Robson ile bir araya geldi.

Eylül ayından beri Avustralya  orman yangınlarıyla mücadele ediyor. 25 insan hayatını kaybederken, 500 milyona yakın hayvanın hayatını kaybettiği yangın ülke genelinde tehdit oluşturuyor. Öte yandan yangınlarda 19.8 milyon dönüm arazi küle döndüğü tahmin ediliyor.  Ayrıca 2 binden fazla evin yandığı öğrenildi. Yangının sebebi ise sıcaklıkların yüksek olması ve kuraklık olarak gösteriliyor. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown ve Çanakkale Konsolosu Lucas Robson’u makamında ağırladı.
Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bülent Turan, “ Avustralya Büyükelçisi Sayın Marc Innes-Brown ve Çanakkale Konsolosu Lucas Robson misafirimizdi. Gündem değerlendirmemizin yanında, Avustralya'da 24 kişinin hayatını kaybettiği, 500 milyon hayvanın telef olduğu, 2 bin+ evin yandığı yangınlarla ilgili yanlarında olduğumuzu ifade ettik” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi