Müze ve ören yerlerine ilgiyi arttırmak amacıyla başlatılan “Müzede Selfie Günü” gelenek haline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde tüm dünya ile eş zamanlı etkinlikler düzenlenecek. Özellikle Avrupa’da Yılın Müze Ödülü’nde finale kalan Troya Müzesinin tanıtımı bu etkinlik vesilesi ile önem arz ediyor. Bu nedenle Troya Müzesinde Tüm dünya ile eş zamanlı olarak 15 Ocakta Müzese Selfie Günü Etkinliği düzenlenecek.

Beyonce ve Jay-Z çiftinin Paris’teki Louvre Müzesi’ne yapığı ziyaret sonrasında müzede selfie çekmek popüler bir akım haline gelmişti. Geçtiğimiz yıllarda ise bazı müzeler, yılın belirlenen bir gününde Museum Selfie Day (Müzede Selfie Günü) etkinliği yaparak, sadece bugüne özel selfie izni vermeye başladı. İlk kez 2017 yılı Türkiye'de kutlanan etkinlik kapsamında geçtiğimiz yıl  da sosyal medyada üne sahip olan blogger, Instagrammer ve youtuberlar, takipçileriyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi gibi müzeleri gezerek selfie çekip paylaşmışlardı.  Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek etkinlik  artık bir gelenek haline geldi ve bu yıl da  17 Ocak’ta yapılacak. Türkiye’den de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze bu etkinliğe katılarak dünya ile eş zamanlı olarak Müzede Selfie kutlayacak. Etkinliğe katılanlar fotoğrafları #Muzedeselfiegunu, #museumselfieday, #muzedeselfie hashtaglari ile paylaşacak.

Avrupa’da Yılın Müzesi finaline Kalan Troya Müzesi İçin Önemli
Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteği ile 300’den fazla müze müzenin yer alacağı bu etkinlikte Çanakkale’de bulunan başta Troya Müzesi olmak üzere bir çok müze de katılım sağlayacak. Sosyal Medya üzerinden #muzedeselfie hashtaglari ile paylaşacak selfieler tüm dünyadan görülebilecek. Bu da Avrupa’da Yılın Müze Ödülü’nde finale kalan Troya Müzesi için uluslararası ayağı olan etkinlikler son derece önem arz ediyor. Geçtiğimiz yıl da 16 Ocakta gerçekleştirilen etkinlikte Yine Troya Müzesi ve Tarihi Alan Başkanlığındaki müzele ziyaretçilerine kapılarını açmıştı.  Bu yıl ise 15 Ocakta tüm Türkiye ve dünya ile gerçekleştirilecek eş zamanlı olarak Müzede Selfie Günü etkinliği gerçekleştirilecek.

Vatandaşları Bekliyoruz
Bu yıl Avrupa’da Yılın Müze Ödülü’nde finale kalan Troya Müzesi Etkinlik yolu ile Müzeyi dünyaya tanıtmak amacı ile vatandaşlara sosyal medya üzerinden bir çağrıda bulunarak 15 ocakta herkesi müzye davet edildi.  Müze’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada “Tüm dünyada kutlanan Müzede Selfie Günü, "MuseumSelfieDay" e katılmak istersen 15 Ocak Çarşamba 2020'de seni Troya Müzesi'ne bekliyoruz. Troya Müzesi'nde selfini çek "troyamüzesi", "museumoftroy", "müzedeselfiegünü" ve "MuseumSelfieDay" etiketleri ile paylaş ve bu güzel etkinliğin bir parçası ol. Unutma! 15 Ocak 2020' de Troya Müzesi'nde” mesajı yayınlandı.
 
Cuma Deren