Devleti temsil eden Kaymakamın makamına, zorla girmesiyle gündem olan Belediye Başkanı’nın son pozu, siyaset kamuoyunun dilinde.
“TEKMELEYİP GİRDİĞİ MAKAM BİR YANA,
ŞİMDİ VERYANSIN ETTİĞİ KAPIDA..!”
Çanakkale’de merkez sağ denildiğinde akla gelen isimler, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan başta,  Merkezi idarenin icraatlarını eleştirirken, adrese teslim sözleri bulunan Gökçeada Belediye Başkanı’ nın son paylaşımı için, hayli manidar bir ifade kulandı.
“SÖZ UÇAR, YAZI KALIR…!”
Gökçeada Kaymakamı’nın makamına, iddiaya göre kapıyı tekmeleyip zorla girdiği tarihte;
“Devlet kapısı tanımaz” denilerek eleştirilen Belediye Başkanı Ünal Çetin’ in, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımı için siyaset kamuoyu dikkat çeken yorumda bulundu,
Sosyal medyadan yaptığı sert çıkışlarında, İktidar kurmaylarını hedef alan Başkan Çetin’ in, AK Parti Gurup başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ı ziyaretini anlatır paylaşımına, çarpıcı bir soruyla değerlendirme geldi; 
“Devlet Kapısı Tanımaz Başkan, Ne Yüzle Meclis Kapısında?”

MERKEZİ İDAREYE KAFA TUTMUŞTU,
ŞİMDİ KAPISINDA..!

Başkent Ankara’ ya gerçekleşen bir ziyaretin, Çanakkale siyaset kamuoyunun dilinde dikkat çeken ifadelerle yorumlandığı gözlendi.
Gökçeada Kaymakamı’nın odasına zorla girdiği iddia edildiği tarihte; “Devlet kapısı tanımaz” ifadesiyle eleştirilen Belediye Başkanı Ünal Çetin’ in, geçtiğimiz yıllarda yaptığı bazı paylaşımlarında sert sözlerle hedef aldığı isimleri ziyaret etmesine, siyaset kamuoyunun hayli çarpıcı yorumu, soruyla geldi; “Devlet kapısı tanımaz başkan, ne yüzle Meclis kapısında?”

ATARLI PAYLAŞIMLAR,
İMALI ÇIKIŞLAR..
Gökçeada Kaymakamı’nın makamına, iddiaya göre kapıyı tekmeleyip zorla girdiği tarihte;  “Devlet kapısı tanımaz” denilerek eleştirilen dönemin MHP’ li Gökçeada Belediye Başkanı, İYİ Partili Ünal Çetin’ in, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımı, merkez sağ siyasetinin diline dolandı.
 Siyaset kamuoyunda, dikkat çeken ifadelerle yorumlar getiren bir ziyareti anlatır fotoğraf paylaşımı oldu.
İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Çetin, İktidar kurmayı AK Parti Gurup Bakan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ı ziyaretini anlatır fotoğrafını paylaşınca, merkez sağ siyasetinden çarpıcı yorumlar gecikmedi.

SÖZ UÇAR, YAZI KALIR..
İYİ Partili Çetin, MHP’ li Başkan iken, 30 Eylül 2016’ da, sosyal medya hesabından, İktidar’ ın Gökçeada Belediyesi’ne gelecek paranın önünü kestiğini ileri sürmüş ve şu ifadeleri kullanmıştı;
“Gökçeada Belediyesine gelen 500.000 Tl’yi iptal ettirdiniz sustuk. Karayolları Toplu konutların yolunu yapacaktı Bölge Müdürünü şikayet ettiniz sustuk.  İyi de pazardan pazarcıdan ve vatandaştan ne istediniz. Biz hizmet etmeye  devam edeceğiz. Siz bozmaya… Ama unutmayın sürekli bizi takip edeceksiniz.
Bizim şiarımız halka hizmet. Usanırsam ve yılarsam namerdim. Gökçeadalıya sözümüz var daha çok çalışacağız. Peki tamam boşaltacağız orayı hatta betonu da sökeceğiz. İyide elinize ne geçecek…”

GESTAŞ’A DA, VERYANSIN..
İktidar kurmaylarına olduğu gibi, merkezi idarenin icraatlarını da sorgulayan paylaşımlara zaman içinde imza atan Başkan Çetin, GESTAŞ’ a yönelik  çarpıcı ifadeler kullanmış ve 1 Haziran 2016’ da, şu paylaşımı yapmıştı:
“Biz Gestaş'tan...! -Mehteran takımına malzeme istemedik. -Bizim adımıza kilit parke taş ihalesi yapılsın istemedik.-Gökçeadaya hiçbir sosyal sorumluluk projesi finanse edilsin istemedik.
Yıllardır bu güzel adada yaşam mücadelesi veren Gökçeadalılar olarak tek isteğimiz: sadece ve sadece ulaşımımızı sağlayın yeter.
Şunu bilmenizi isterim ki biz hizmeti yarın için değil Allah için yaparız ve ayırmadan herkeze yaparız.
Sayın Gestaş yetkilileri; 1-Kamu hizmeti yapan belediye araçlarından ücret alırken, ücretsiz geçiş tapabilmeleri için talimat verdiğiniz şahısların ayrıcalığı nedir? Hepsini sıralamıyayım. Mesela Gökçeada MYO Müdürü Erkan Bil' in ücretsiz geçiş ayrıcalığı nereden geliyor ve bu talimatı gişelere kim verdi?
2.Kuzu limanına ve Kabatepe limanlarının düzenlemesini ne zaman yapacaksınız?
3.Geminin temizliği ile ilgili sorun nedir?
4.Gökçeada hattında yaz tarifesine ne zaman geçeceksiniz? 2. Ve 3. Gemi hangi tarihde gelecek. Geçim kaynağımızın turizm olduğu Gökçeada da soruyorum ne yapalım. Esnaf ne yapsın kendimize ana karada yeni yer mi bulalım?
5.Kabatepe ve kuzu limanında gelen misafirlerimiz 4-6 saat beklemeye devam mı edecekler.
6.Online satış ve rezervasyona niye geçemedik.
7.Herşey yaşadık KPSS sınavına yetişemeyen gençlerimizin acısını ve üzüntüsünü bile yaşadık. Tamamen hizmet kusuru ses yok, bırakın bir özür yok.
Bakın bunları söyledik olmadı yazdık olmadı. Adalı Belediye Başkanlarını Yönetim kurulu toplantısına davet edin ve dinleyin dedik. O da olmadı.
Bundan sonra Gestaş' ın her icraatını Kuyrukta bulunan vatandaşların çilelerini, geminin temizlik durumunu.... Facebooktan canlı yayın hizmetiyle sizlere ve tüm vatandaşlarımıza Belediye hizmeti olarak sunacağımın da bilinmesini isterim.”

CESURLAR HAREKETİ..
Merkez sağ siyaset kamuoyunun gündeminde eleştirildiği gözlenen Başkan Çetin için, “defaten eleştirdiği İktidar kanadına yaptığı ziyaret ve paylaştığı fotoğrafa nasıl sessiz kalırız. Ne yüzle o kapıdasın. Sen Devlet kapısını da tanımazdın” ifadeleri eşliğinde, 19 Ocak 2018 yılında, ‘cesurlar hareketi ‘ vurgusuyla yaptığı bir paylaşımını da örnek gösterdikleri gözlendi..
 Başkan Çetin, 2018 19 Ocak tarihli paylaşımı söyle idi;
“Sevgili Gökçeadalılar. Sizlere hizmet edebilmek adına her türlü mücadeleyi yapacağımızın sözünü vermiştik. Birlikte yaşadığımız bu güzel adamızda etnik farklılıklara, mezhepsel ayrışımlara müsaade etmeden huzur içerisinde yaşayabilmek adına; Adamızı küçük kasaba siyasetine malzeme etmedik, ettirmedik.
Parola Gökçeada diye yola çıkan kıymetli kardeşlerim. Gelin vicdan irfan sahibi olun.
-Romanlara yapılacak konutlara engel olmayın; yardımcı olun.
-Kapalı pazar yeri yapılacak alanı hazine mülkiyeti diyerek şikayet etmek ve oradan pazarcı esnafımızı tahliye etmek yerine gelin beraber yapalım.
-Gökçeada’mızın ihtiyacı olan cem evine, taziye evine siyaset bulaştırmak yerine gelin oralarda beraber cem edelim. Taziyelerimizi beraber yapalım.
-Toplu konutların yolları 3 yıl önce asfaltlanacaktı. Siz değil misiniz bölge müdürünü şikayet edip durduranlar, hatta oraya çıkarılmış ödeneği il özel idaresine aktartarak ödeneğin Gökçeada’ya gelmesini engelleyenler… Şimdi yolları yapacaksınız. Bakın dostlar; gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz. Olursa da bir katkınız, size dua edip alkışlayacağımızı da unutmayın.
Biz Gökçeada’ya hizmet edebilmek için kafa yorarken siz hangi inşaat da hangi taşı, hangi kumu kime ayarlayacağız diye kafa yormaya devam edin.
İşte yaşanan bunca olaydan sonra;
— Valilerin, daire amirlerinin siyasi partinin ilçe başkanının küçük kasaba siyasetine malzeme olmayacakları;
— Vatandaşın senden benden diye ayrışmadığı;
— Her gün benim başıma da bir hal gelecek mi diye düşünmediği;
—Milli ve gayri milli diye insanlarımızın ayrıştırılmadığı;
Huzurlu bir Gökçeada için İYİ Parti Gökçeada ilçe teşkilatı kapılarını açmıştır.
Başarı, mutluluk ve huzur sağına soluna bakmadan bende varım diyebilen cesur insanların varlığı ile sağlanacaktır.
İYİ Parti cesurlar hareketidir.
Parti Teşkilatımıza adamızdaki tüm cesur insanları üye olmaya davet ediyorum.
ÜZÜLME CAN!
DOĞRUYSAN ZARAR GÖRDÜM DEME. BİLKİ İYİLER MUTLAKA KAZANIR.”

Erdem Sürek