2019-2020 Futbol Sezonunda oynanan U 16 Ligi Müsabakaları Pazar günü oynanan final karşılaşması ile sona erdi. Finalde karşı karşıya gelen Bozcaadaspor ve Hastanebayırı Gençlik ve Sporu maçın normal süresinde berabere kaldı. Gol sesinin çıkmadığı uzatmaların ardından iki takı penaltılara geçti.  Penaltı serisinin 4’ünü gole çeviren Bozcadaspor şampiyon olurken, iki penaltı kaçıran Hastanebayrı Gençlik ve Sporu ise U16 Ligini ikinci olarak tamamladı.
Tek grupta 9 takımın katılımı ile 19 başlayan müsabakalar ile başlayan ve tek devreli lig usulü oynanan U 16 LİGİ Grup Müsabakaları, 9 hafta süren bir maratonun ardından 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde oynanan müsabakalar ile sona erdi. Statü gereği, Grup Müsabakaları sonunda Grupta ilk dört sırayı alan 4 takım Bigaspor, Ç.Barbarosspor, Hastanebayırı GSK ve Bozcaadaspor  U 16 Ligi Play Off Yarı Final Müsabakaları oynamaya Hak kazandı. Tek maç eleminasyon usulü ile Çanakkale 18 Mart Sentetik Çim Stadında oynanan U 16 Ligi Play Off Yarı Final Müsabakasında Bozcaadaspor Çanakkale Barbarosspor’ u 1 – 0 mağlup ederek ve Lapseki İlçe Stadında oynanan U 16 Ligi Play Off Yarı Final Müsabakasında Hastanebayırı GSK Bigaspor’ u 1 – 0 mağlup ederek Play Off Final Müsabakası oynamaya hak kazandılar.

Final Çan’da Oynandı
Tamamlanan Play Off müsabakalarının ardından  İl Birinciliğinin belirlenmesi için,  Çan İbrahim Bodur Stadında Bozcaadaspor ile Hastanebayırı GSK arasında Final Maçı oynandı.  Normal süresi 0 – 0 biten U 16 Ligi Play Off Final müsabakasında, seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında  Hastanebayırı GSK’ yı 4 – 2 mağlup etmeyi başaran Bozcaadaspor 2019-2020 Sezonu U 16 Ligi İl Birincisi oldu. Hastanebayırı GSK 2019-2020 Sezonu U 16 Ligi İl İkincisi oldu. Final Müsabakasının ardından takımlara kupaları Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Acar ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Gerçek tarafından verildi. 2019-2020 Sezonu U 16 ligi il birincisi olan Bozcaadaspor Çanakkale’yi U 16 Türkiye Şampiyonası Müsabakalarında temsil etmeye Hak kazandı.
 
 İsmail Şen