Maraton faaliyetleri 29 Eylül'de iskele meydanı ile Truva atının bulunduğu alanda 'Maraton Fuarı' ile başlayacak. Bu yılki maratonda bazı değişiklikler yapıldığını belirten GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer, “2 Ekim 2016 Pazar günü Maraton Fuarı’nı yapacağız. Burada geçen yıldan çok farklı olarak, Avrupa Atletizm Federasyonu’nun bir programı olan Çocuk Atletizmi etkinliğini Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteği ile gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 civarında ilköğretim okulu öğrencisi kurulacak mini atletizm parkurları ile eğlenceli anlar yaşayacak. Ayrıca kordon boyunda atletizm akrobasi hareketleri ile birlikte dans gösterileri de yapılacak. Bunun dışında Türkiye’nin eskimeyen birçok atletizm yüzünü de Çanakkale’de ağırlayacağız. Bunlarla söyleşiler düzenlenip imza günü yapılacak” dedi.
Bu organizasyonun sosyal anlamda şehre katkılarının olduğunu da belirten Armağan Aydeğer, “Yarışa katılan her kişi için Güzelyalı’da ormanlık alana bir fidan dikeceğiz. 5 bin fidan dikeceğiz. Maratonun son günü kayıtlarımızı kapatacağız. Ancak sadece kamu menfaatine yönelik, özellikle de çocuklar için kurulan sivil toplum kuruluşlarına bağış yapacak kişiler için bu kayıtları açacağız. Böylece buradan elde edilecek bağışları o sivil toplum kuruluşlarına aktaracağız. Buna benzer katkılar dünyanın birçok büyük organizasyonunda yapılıyor. Örneğin geçtiğimiz yıl Avrasya Maratonu’nda bu şekilde 5 milyon TL sivil toplum kuruluşlarına katkı sağlandı” dedi.
Bu yıl maraton parkurunun değiştiğini belirten Ahmet Çelik ise, “Bu yılki maraton parkurumuz Gelibolu Yarımadası’nda Morto Koyu’nda başlayıp Morto Koyu’nda sona erecek. Yarışa katılacaklar 2 Ekim sabahı 07.00’den itibaren feribotlarla Çanakkale’den Eceabat’a geçecek. Oradan da servis araçlarımızla yarışın yapılacağı Morto Koyu’na gidilecek. Yarı maraton, 10 kilometre koşu ve halk koşusu olarak belirlendi. Vatandaşların 6 kilometrelik bu halk koşusunda Morto Koyu’nda olmalarını istiyoruz. Bunu koşu olarak düşünmesinler. Burada “barış” için yürünecek” diye konuştu.


Kaynak: İHA