Usta kalem’ in, “Bir vali Nasıl Görevden Alındı” başlığı ile yayımlanan 20 Eylül tarihli köşe yazısı, Çanakkale gündemine adeta damgasını vurdu.
 
CHP il başkanı Önder; “İktidarın bürokrata bakışı böyle işte. Partizanca hareket etmiyorsan harcanırsın” dedi.

Merkeze Çekilen Vali Erkal’ ı Yazdı.
Yalçın Bayer’ in köşe yazısında, “Temmuz ayının ilk haftasında valilikte yaşanan bir skandal nedeniyle Vali Erkal’ın merkeze alındığı iddia ediliyor” şeklindeki anlatımı ile başlayan detayların, Çanakkale kamuoyunda yankı uyandırdığı gözlendi.
 
CHP il başkanı Nejat Önder, Vitamin’e özel konuştu.
 
“İstediğin kadar iyi devlet adamı ol, vicdan olmayınca, vefa olmayınca böyle gidersin.
8 bin kişiye demokrasi nöbeti sertifikası hazırlayan, demokrasi nöbetleri boyunca, kentimizin her köşesine giden bir isim di sayın vali. Bir kararla yerinden oluyor. Anlamak zor” dedi.
 
 Hürriyet gazetesinin Usta Kalemlerinden Yalçın Bayer’ in , 20 Eylül  tarihinde kaleme aldığı yazısının, Çanakkale kamuoyunda ve siyaset çevrelerinde yankı bulduğu gözlemlendi.
 
Usta yazar, “BİR VALİ NASIL GÖREVDEN ALINDI” başlıklı yazısında;
 
 “BİR yıl önce, Bitlis’e gönderilen Ahmet Çınar’ın yerine atanan Çanakkale Valisi Hamza Erkal beklenmedik şekilde arife günü tek kişilik bir kararname ile görevden alınarak merkeze çekildi. Bayram süresince bu atamayla ilgili olarak Çanakkale’de dedikodular dinmedi” anlatımında bulundu.
 
Hürriyet yazarının, yazısı şöyleydi;
 
“Temmuz ayının ilk haftasında valilikte yaşanan bir skandal nedeniyle Vali Erkal’ın merkeze alındığı iddia ediliyor. Başbakan Numan Kurtulmuş’un eşinin yeğeni olan Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, Vali Hamza Erkal ile baş başa yaptığı görüşmeyi ses kaydına alırken yakalanmıştı.
 
Erarı’yı odasından korumaları vasıtasıyla çıkaran Vali, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Erarı’nın vakıflar yurtlarını FETÖ’ya verdiği için 15 Temmuz’dan önce ‘mercek’ altında bulunduğu öğrenildi. Darbe girişiminden sonra bu yurtlara el konuldu.
 
Vali Hamza Erkal, kendisini ses kaydı olayından çok 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadeleye adadığını söylerken görevden alınması ile ilgili olarak şöyle konuştu:
 
“Beni atayan siyasi irade tekrar görevden alma yetkisine sahiptir. Valilik önce siyasi bir atamadır. Bunun istisnai bir görev olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Sadece yaşadığımız bir sıkıntıdan dolayı dinlenmemiz gerektiğini ifade ettiler. Sonradan biz sizi değerlendireceğiz dediler.”
 
AKP Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Vali Erkal’a veda ziyaretinde bulundu ve Twitter’dan “Sayın Vali Hamza Erkal ile güzel işler yaptık ‘Çanakkale’mizde özellikle 15 Temmuz darbe sürecindeki duruşundan dolayı kendisine müteşekkiriz” dedi.
 
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, valinin tek kişilik kararname ile merkeze alınmasına Twitter mesajı ile tepki göstererek “Çanakkale valisi merkeze alınmış. Hayırdır? Ama merkezdeki bazı FETÖ’cüler yerinde” dedi.
 
Vali Hamza Erkal’ın yerine Orhan Tavlı atandı”
 
CHP DEN SERT DEĞERLENDİRME
‘Parti militanı gibi çalışmayan herkesten böyle vazgeçerler”
 
CHP İl Başkanı Nejat Önder, Vali Hamza Erkal’ ın merkeze çekilmesine ilişkin konuştu.
Hürriyet yazarı Bayer’ in yazısı üzerine konunun bir kez daha tüm ülke gündemine getirildiğine işaret de eden İl Başkanı Önder;
 
“AKP’ liler, Parti militanı gibi çalışmayan herkesten vazgeçerler. Kim bilir hangi bürokratın üzerine gitti de vali,  o nedenle Merkezi çekildi” dedi.
 
Vitamin’e özel konuşan CHP il başkanı Önder, geçmiş dönemlerde yaşanmış yolsuzlukların çıkardığı pis kokuların üzerine gittiğini biliyoruz dediği merkeze çekilen Vali Erkal için;
 
“İstediğin kadar iyi devlet adamı ol, vicdan olmayınca, vefa olmayınca böyle gidersin.
8 bin kişiye demokrasi nöbeti sertifikası hazırlayan, demokrasi nöbetleri boyunca, kentimizin her köşesine giden bir isim di sayın vali. Bir kararla yerinden oluyor
 
İktidarın bürokrata bakışı böyle işte. Partizanca hareket etmiyorsan harcanırsın.
 
Yeni valimiz, alt yapısı olan, değerle bir insan. İnşallah, eski valimiz ile aynı kaderi paylaşmaz.
 
Görevi hak eden yeni sayın vali Orhan Tavlı’ nın onuru ile de, ileride inşallah oynamazlar. Bu  bizim tek temennimiz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi