Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve 21 - 28 aralık 2019 tarihlerinde Antalya Kemer'de düzenlenen görme engelliler B2B3 futsal 2. Lig ikinci devre müsabakalarında Çanakkale’nin tek takımı 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler Futsal takımı şampiyon olarak 1. Lige yükseldi.

Futsal 2 lig 1. Devre  müsabakalarında 15 puan ile tamamlayan Çanakkale’nin tek takımı 1915 Çanakkale Spor Kulübü görme engelliler Futsal takımı   2. Devre müsabakalarını 36 puan ile  tamamladı. Akif Telli‘nin Antrenörlüğünü yaptığı Futsal Takımı, 2. Devre de namağlup olarak maçlarını tamamlayarak şampiyon oldu. 28 Aralık’ta Antalya Kemer Bahri Tanrıkulu spor salonunda düzenlenen ödül töreninde ligde yer alan ilk üç takıma kupa, sporcularına madalya verildi. 3. Olan takım 68 Aksaray GESK ‘e 3.lük kupası sporcularına Bronz madalya 2. Olan Ankara Aktif Gençler GESK  Takımına kupa Sporcularına Gümüş Madalya, Şampiyon olan Ekibimiz 1915 Çanakkale Spor Kulübüne Kupa Sporcularına ise altın madalya verildi.   Çanakkale Temsilcisi,  2020 yılında GESF Futsal 1. Liğde mücadele edecekler.

Alınan başarı ile ilgili bir değerlendirme yapan  Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli “ bu kupay tüm Çanakkale ye armağan ediyoruz , bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Çanakkale Valisi Orhan Tavlı , Vali Yardımcısı Abdullah Köklü  Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Mermer Müdür Yardımcısı Harun Hazır bey’e  desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

1.Lige çıkan her iki kulüp başkanının bayan olması  da dikkat çekti. 1915 Çanakkale Spor Kulübü’nün Başkanı Nuray Işık Telli ve Ankara Aktif Gençler Spor Kulübünün başkanı Zeynep Melek Futsala kadın eli değdi ve takımlarımız birinci liğe çıkmayı başardı.
 
Cuma Deren