2 Aralık tarihinde başlayan Asgari Ücret görüşmelerinde artık gözler bu hafta içerisinde yapılacak sona toplantıda. Yaklaşık 8 milyon Asgari Ücretliyi ilgilendiren bu karar için üç sendika rakam vermişti. Verilen rakamda geri adım atmayan Türk-İş, Hak-İş ve DİSK sadece Sendika Genel Merkezlerinde değil, Çeşitli illerde de destek var. Destek veren illerden biri de Çanakkale oldu. DİSK ve Emekli- Sen Çanakkale Şubesi yöneticileri Salı Pazarında bildiri dağıtarak, her gün artan vergilerin altından asgari ücretlinin geçinemediği mesajı verildi.

2020 yılı asgari ücreti için artık gözler son görüşmeye dönmüş durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalışmalarını sürdürürken, 2020 asgari ücret zam oranı yapılacak son toplantının ardından belli olacak.  Yaklaşık 8 milyon vatandaşı  ilgilendiren asgari ücret zammının açıklanması bu hafta içinde yapılacak son toplantıda bekleniyor. Yapılan  Son toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2020 yılında uygulanacak olan asgari ücrete ilişkin ilk rakamlar geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Asgari Ücrete ilişkin ilk rakamların açıklanmasının ardından gözler 4. toplantıya çevrildi.  
İşveren, dengelerin korunması ve asgari ücretin salt gıda harcaması üzerinden hesaplanmaması gerektiğini savunurken işçileri komisyonda temsil eden Türk-İş 2.578 lira konusunda ısrarcı...Yapılacak olan son toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açıklama yaparak  'jestimizi yaparız’  ifadelerini kullanmıştı.  3 işçi konfederasyonu ise geri adım atmadı. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ortak karar alan Türk-İş, Hak-İş ve DİSK 2 bin 578 lirada karar kıldı. 2020 yılında uygulanacak olan Asgari Ücret zam oranı ise yapılacak son toplantının ardından belli olacak. Yaşanan bu sürecin sonunda, sendikaların belirlediği ücretlerin verilmesi için DİSK ve Emekli- Sen Çanakkale Şubeleri de Çanakkale’de Bildiri dağıttı.
Vergide Adalet İnsanca Yaşanacak Asgari Ücret sloganı ile bildiri dağıtan DİSK ve Emekli-Sen Çanakkale Şubesi yöneticileri Salı Pazarı girişinde stant açarak bildiri dağıtarak destek istediler. .Disk Genel İş Çanakkale Şubesi Başkanı Metin Ceylan yaptığı açıklamada “İnsanca yaşanır asgari ücret talebimizi için  disk bileşenleri olarak toplandık. Ücretlerimiz vergi yükü altında ezilmesin. Talebimiz nettir. Konfederasyon olarak  Konfederasyon olarak 3 bin 200 net  asgari ücret talebimiz vardır. Bunun da gerçekleştirilmesini istiyoruz. Asgari ücret, yapılan zamlarla, ekonomi ile  maalesef değerini gün geçtikçe yitirmiştir. Hedeflenen enflasyona göre değil, mevcut enflasyona göre asgari ücrete zam istiyoruz. Bunu dile getirmek için de bugün Salı Pazarında bildiri dağıtarak halkımız bilgilendiriyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından  DİSK ve Emekli-Sen Çanakkale Şubesi yöneticileri Salı Pazarı girişinde vatandaşlara bildiri dağıttı.
 
Şerife Erdem