Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi her yıl belli dönemlerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek Çanakkale’nin geçmişine dair önemli çalışmalara imza atılıyor. Söyleşi ve sergiler başta olmak üzere bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan Kent Müzesi ve Arşivi, 2019 yılının son sergisinin de açılışını gerçekleştirdi. ‘Kentte 17 İsim’ Sergisi yoğun ilgi gördü.

 Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi her yıl gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerden biri olan Sergilerin sonuncusunu gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan Kent Müzesi ve Arşivi 2019 yılının son sergisi olan  ‘Kentte 17 İsim’ Sergisi kapılarını sanatseverlere açtı.
 Müze Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonu gerçekleştirilen sergiye  Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Mesut Dinç de katıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇKM&a sorumlusu Macide Aksu Yılmaz “ 2019 senesinin Kent Müzesi’nin 10. Yaşını kutladık ve aynı zamanda Dr. Mithat Atabay’ın Çanakkale’nin Evlatları, Çanakkale’den Kimler Geldi Kimler Geçti kitabının kentli ile buluştuğu bir sene oldu. Serginin ilham kaynağı olan kitaptan seçilmiş farklı kategorilerde ün yapmış 16 isme kendimiz de kentten bir ismi ekleyerek hem kitaptaki hem de Müze arşivindeki bilgilerden yararlanarak sergiyi oluşturduk” dedi .
Açılış konuşmasının ardından ÇOMÜ Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay araştırma sürecini konuklar ile paylaştı.   Konuşmaların ardından sergi, konuklar ile beraber gezildi. Mithat Atabay’ın sergiye katılan konuklara kitabını imzalamasının ardından ilk gün buluşması sona erdi. “Kentten 17 İsim” süreli sergisi 15 Nisan 2020 Çarşamba gününe kadar Pazartesi hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 25 Aralık 2019 Çarşamba saat 18.00’da ise Grup: Coast ile akustik müzik dinletisi gerçekleştirilecek.
 
Adem Y. Bağ