Eceabat’ın İYİ Partili Belediye Başkanı Saim Zileli ve Bayramiç’in CHP’li Belediye Başkanı Mert Uygun, bir dizi çalışma için gittikleri Ankara’da Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı TBMM’de ziyaret ettiler. Başkanlar ziyarette ilçede yapılan projeler hakkında bilgiler vererek destek istediler.
 
Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Eceabat ilçesindeki çalışmalarla ilgili bilgi verdiği Turan’dan sanayi sitesi için imar değişikliği talebi ve diğer ilgili talepleri ile ilgili istişarede bulundu. Bülent Turan da haklı her kamu talebinin yanında olduklarını, sanayi sitesi yer sorununun da kısa sürede çözümü için gayret edeceklerini ifade etti.
 
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun da Turan’dan bazı taleplerde bulundu. Başkan Fırat yaptığı değerlendirmede, “Çanakkale Milletvekilimiz ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan'ı mecliste ziyaret ettik. Konulara yapıcı yaklaşımı ve misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ederiz” dedi.
 
Milletvekili Turan ise ziyaretlere ilişkin açıklamasında; “Eceabat İyi Partili Belediye Başkanı Saim Zileli ve Bayramiç CHP’li Belediye Başkanı Mert Uygun misafirimizdi. Söz konusu Çanakkale’miz olunca siyasi parti ayrımı gözetmeksizin görüşüp çözüm üretmeyi bir görev biliyoruz. Bizim bir tek derdimiz var. O da Çanakkale’mizin sorunlarını en aza indirmek. Bizler siyaseti ötekileştirme aracı olarak değil birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etme aracı olarak görüyoruz. Derdi Çanakkale olan herkese kapımızın sonuna kadar açık olduğu defalarca dile getirdik. İYİ Parti’li Eceabat Belediye Başkanı ve CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı ile beraber ilçelerimizin sorunlarını görüştük. Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ile beraber sanayi sitesi yerinin imar değişikliğini ve ilçemizle ilgili taleplerini değerlendirdik. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ile Türkiye gündemine oturan işçi çıkarımlarından, kamu kurumları arasındaki koordinasyonu eksikliğine, Mehmet Akif Ersoy Evi'nin geleceğinden, imar değişikliği ve kredi teminat mektubuna kadar bir çok konuyu istişare ettik. Çanakkale’mizin geleceği, İlçelerimizin talepleri siyasetin ve şahsi hesapların üzerindedir. Bu düşünceyle adımlarımızı atıyor, projelerimize yön veriyoruz. Bu görüşmelerin yanı sıra şunu da belirtmek isterim ki Gelibolu Belediyesi’nin İller Bankası’ndan talep ettiği teminatında hızlanması ve onaylanması için ilgililerle görüştük. Tüm çalışmaların ilçelerimize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi